Travel Plan

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Λας Βέγκας: Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η πόλη των πειρασμών, της κιτς αισθητικής και του φωταγωγημένου μεγαλείου εισέρχεται με θράσος και προνοητικότητα στη δύσκολη χρονιά της οικονομικής κρίσης. Ενα πραγματικά αξιοπερίεργο...

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ρώμη...Μεθάς μαζί της!

Eνας φίλος Iταλός, λέει πως η χώρα του είναι «δαιμόνια» γιατί με ένα τόσο μικρό πραγματάκι όπως είναι το φλιτζάνι του espresso ristretto έχει καταφέρει να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να υποκλιθούν μπροστά στο στυλ της. Aλήθεια είναι αυτό που λέει!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κωνσταντινούπολη Αρώματα ζωής

Το ότι είναι μία από τις ομορφότερες, ιστορικότερες και γραφικότερες πόλεις του κόσμου δεν περίμενες να σου το πω εγώ. Φέτος, εξάλλου, που είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα σου το θυμίζουν συνεχώς: «Αυτήν τη χρονιά έχετε άλλον ένα λόγο να επισκεφτείτε την Πόλη...». Εγώ θα προσπαθήσω να σε περπατήσω στα μυστικά της. Να σε βοηθήσω να ξεφύγεις από τα τετριμμένα της τουριστικής βιομηχανίας. Να σου δείξω κάποια από τα πολλά άγνωστα πρόσωπά της και να σου μιλήσω για την ψυχή της.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μαδρίτη: Με τον αέρα της βασίλισσας

Ατμόσφαιρα εποχής, με μεγαλόπρεπα κτίρια και αναφορές στους μεγάλους βασιλιάδες της χρυσής εποχής της Ισπανίας, σε μια σύγχρονη πρωτεύουσα που γοητεύει τον επισκέπτη με τη μεσογειακή ζωντάνια της, έστω κι αν βρίσκεται στο κέντρο της Ιβηρικής Xερσονήσου.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Νέα Υόρκη...Η πρωτεύουσα του κόσμου

H Nέα Yόρκη δεν έχει περάσει τυχαία στο συλλογικό υποσυνείδητο ως πρωτεύουσα του κόσμου. Mουσεία -απολύτως- σύγχρονης τέχνης, κτίρια που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανύπαρκτος, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα: η Nέα Yόρκη δεν έχει «λίγο απ' όλα», τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό!


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Βανκούβερ: Στην κορυφή του κόσμου


Η διοργανώτρια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2010 αποδεικνύει χωρίς δυσκολία γιατί δικαιούται τον τιμημένο τίτλο της κορυφαίας πόλης σε ποιότητα ζωής. 

Καρτ ποστάλ, μόνιμα τοποθετημένη στη βιτρίνα της μνήμης: καταπράσινα πάρκα, στο φόντο τεράστιοι γυάλινοι ουρανοξύστες σαν ακοίμητοι φρουροί και στο βάθος επιβλητικά βουνά με χιονισμένες κορυφές. Μια πόλη όπου το πρωί μπορείς να κάνεις σκι και το απόγευμα να νιώσεις ζεν σε κάποια παραλία του Ειρηνικού: ηλιοθεραπεία στη Second Beach (καιρού επιτρέποντος), παραθαλάσσιο καφεδάκι στο Granville Island και βόλτα με τα miniferries στο False Creek.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Καρναβάλι Βενετίας: Ταξιδεύοντας (με γόνδολα) στο χρόνο

 Απόδραση με αφορμή ή… αφορμή για την απόδραση; Η αλήθεια είναι πως αυτήν τη φορά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ποιο από τα δύο υπερτερεί του άλλου. Το Καρναβάλι της Βενετίας, που ξεκινά σε λίγες μέρες, είναι σίγουρα από τα μακροβιότερα και πλέον φημισμένα του κόσμου, αλλά και η ίδια η πόλη είναι από μόνη της λόγος ικανός να… ξεκουνήσει επισκέπτες από κάθε σημείο της υφηλίου, έστω μόνο για ένα Σαββατοκύριακο. Πόσο μάλλον εμάς, που μπαίνουμε ευκολότερα στον πειρασμό αν σκεφτούμε πως βρισκόμαστε μόλις δύο και κάτι ώρες μακριά της.
Είτε, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε ξαναδεί από κοντά ένα από τα ιστορικότερα καρναβάλια της Ευρώπης, είτε επειδή αναζητάμε απεγνωσμένα μια δικαιολογία για ένα (ακόμη) city break στη Βενετία, φτιάχνουμε βαλίτσες –η στολή είναι προαιρετική, άλλωστε τις καλύτερες μάσκες και τις κορυφαίες αμφιέσεις θα τις βρούμε εκεί– και κλείνουμε θέσεις για τον αριστοκρατικότερο χορό μεταμφιεσμένων του κόσμου, αφήνοντας τη βραζιλιάνικη σάμπα στους αδαείς.



Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Bαρκελώνη: H γοητευτική πρωτεύουσα της Καταλονίας

Η Αθήνα θα μπορούσε να της μοιάσει, αν ακολουθούσε το παράδειγμά της. Η Βαρκελώνη άδραξε την ευκαιρία που της πρόσφεραν οι δικοί της Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992. Ολόκληρες γειτονιές επανασχεδιάστηκαν, άχρηστα κτίρια κατεδαφίστηκαν, νέοι χώροι αποδόθηκαν στην τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Η κοσμογονία που συντελέστηκε εκείνη την περίοδο συνεχίστηκε και στην επόμενη δεκαετία. Από τον Γκαουντί έως τον Καλατράβα κι από τις σκοτεινές καμάρες της γοτθικής συνοικίας έως τους κρεμαστούς κήπους του Γκουέλ, η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι ένα χάρμα όχι μόνο οφθαλμών, αλλά και των υπόλοιπων αισθήσεων.
Πέρασμα από τη διάσημη Las RamblaΟ Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα περιδιαβαίνοντας αυτόν το δρόμο ευχόταν να μην τέλειωνε ποτέ. Ο λόγος για την πιο συναρπαστική περατζάδα της Ευρώπης η οποία γίνεται στον μεγάλο πεζόδρομο Las Ramblas. Ξεκινά από τη στήλη του Κολόμβου στο λιμάνι και χωρίζει σχεδόν κάθετα δύο από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης: την Barrio Gotico και την Barrio Chino (στις επιγραφές όχι στη συνείδηση των Βαρκελωνέζων έχει μετονομαστεί σε Raval).
Pin It button on image hover