Travel Plan

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ύδρα: Στα χρώματα της παράδοσης και της πασχαλιάς


Η Άνοιξη είναι αναμφίβολα η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Ύδρα, καθώς από το σύμπλεγμα του Αργοσαρωνικού αυτό είναι το νησί που η φύση έχει αδικήσει περισσότερο από κάθε άλλο ως προς την πληθώρα όμορφων παραλιών. Ωστόσο, πρόκειται για έναν προορισμό ιδανικό για ολιγοήμερες διακοπές, αφού διαθέτει επαρκείς προτάσεις για βόλτες -επί όνου- στη φύση αλλά και στα γραφικά σοκάκια της, για καφεδάκι με θέα και για διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Bruges: Μεσαιωνικό «παραμύθι» στα σύνορα του Βελγίου

Λαχταριστή σοκολάτα, άφθονα λίτρα βελγικής μπύρας, ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα, όλα «χωράνε» σε μια μικρή βελγική πόλη με εντυπωσιακή Μεσαιωνική ομορφιά, στα βορειοδυτικά του Βελγίου. Φύγαμε για μια… αποστολή στη Μπριζ!

Στα βορειοδυτικά του Βελγίου, στη ζώνη της Φλάνδρας, 90 χλμ. από τις Βρυξέλλες και κοντά στη Βόρεια θάλασσα, βρίσκεται μια μικρή αλλά «μαγική» πόλη, σημαντικό λιμάνι της χώρας και με παραμυθένια, μεσαιωνική ομορφιά.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

H Bουδαπέστη, το «Mικρό Παρίσι της Kεντρικής Eυρώπης»


H Bουδαπέστη, το «Mικρό Παρίσι της Kεντρικής Eυρώπης» δεν φηµίζεται µόνο για τα µνηµεία της, που αντικατοπτρίζουν την ιστορία χιλίων ετών αλλά και για τα αποµεινάρια άλλων πολιτισµών που αναπτύχθηκαν εδώ, κυρίως από την εποχή της Pωµαϊκής Aυτοκρατορίας και της τουρκικής κατοχής. Mετά την αποχώρηση των Tούρκων, σηµαντικό ρόλο στη διαµόρφωση της πόλης διεδραµάτισε η ένωση µε την Aυστρία.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Έκθεση στο Λονδίνο για τα 50 χρόνια του James Bond


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, εκτός από τα 60χρονα της Ελισάβετ, θα συμπέσουν και με τα 50ά γενέθλια του James Bond. Τι καλύτερο λοιπόν, από μια έκθεση για το αγγλικό είδωλο–σταθμό, τον πράκτορα 007;

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο


Εμπειρία να ταξιδέψεις ή να περπατήσεις σε αυτούς

Από σοκάκια, μέχρι κεντρικοί λεωφόροι και εθνικές οδοί, οι δρόμοι που ακολουθούν έχουν κάτι που τους κάνει ξεχωριστούς. Οι δρόμοι της παρακάτω λίστας, βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλες της ηπείρους και οι ιδιαιτερότητες τους είναι εμφανείς:

Happy Women's Day

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

15 κτίρια-σύμβολα της Αθήνας


Τα προσπερνάμε καθημερινά, χωρίς πλέον να τους δίνουμε καμία σημασία. Στέκονται στα πιο καίρια σημεία της Αθήνας, κουβαλούν όλη την ιστορία της πόλης.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το Ταλίν είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και γοητευτικές πόλεις στην Ευρώπη


Απέναντι από τη φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι, και µπροστά στα νερά του Κόλπου της Φινλανδίας βρίσκεται η πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Η ιστορία του πάει πίσω στο 1219 όταν οι Δανοί έστησαν ένα κάστρο στο λόφο Toompea κι έτσι το taani lininnus, το «δανέζικο κάστρο», έδωσε το όνοµά του στην πόλη που έµελλε να γίνει µεγάλο κέντρο του παντοδύναµου Χανσεατικού Συνδέσµου, του µεσαιωνικού συνεταιρισµού των Γερµανών εµπόρων. 
Pin It button on image hover