Travel Plan

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πόσο καλά γνωρίζετε την Σκανδιναβία;


10 Λεπτομέρειες που ίσως δεν γνωρίζετε για την Σκανδιναβία!


1.    Στην Νορβηγία θα βρείτε τον μεγαλύτερο πληθυσμό ταράνδων.

2.    Το πιο δημοφιλές αναμνηστικό στην Σουηδία είναι οι πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για το πέρασμα των ταράνδων! Αυτό αναγκάζει τους Σουηδούς να τις αντικαθιστούν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο.

3.    Η Νορβηγία έχει έκταση λίγο μεγαλύτερη από την Πολιτεία του New Mexico αλλά τα 2/3 της καλύπτονται από ορεινές εκτάσεις.

4.    Αν και η Φιλανδία αποκαλείται η «Χώρα των 1000 λιμνών» η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική… αφού έχει περισσότερες από 188,000 με σχεδόν 98,000 νησιά!

5.    Η ιστορία της γνωστής σε μικρούς και μεγάλους LEGO ξεκινάει στο Billund της Δανίας το 1932 αλλά όχι κατασκευάζοντας τα γνωστά τουβλάκια αλλά πτυσσόμενες σκάλες. Στο Billund σήμερα βρίσκεται και η διάσημη Legoland.

6.    Αν και δεν έχουν Halloween στην Σκανδιναβία, οι Σουηδοί έχουν ως πασχαλινό έθιμο να ντύνονται και να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας γλυκό ως κέρασμα.

7.    Η Σουηδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χώρα της καινοτομίας και των ανακαλύψεων. Το ψυγείο, το mouse του υπολογιστή είναι μόνο από τις εφευρέσεις με καταγωγή από την Σουηδία. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις γνωστές αλυσίδες IKEA και H&M.

8.    Στο Reykjavik, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας θα περπατήσετε σε θερμαινόμενα από γεωθερμικές πηγές πεζοδρόμια!

9.    Αν κατοικείτε στην Δανία και έχετε γενέθλια το έθιμο απαιτεί να κυματίζει μια σημαία έξω από το σπίτι την ημέρα των γενεθλίων.

10.    Η Νορβηγία φημίζεται για τις Πολικές Νύχτες με τον ήλιο να εμφανίζεται για μόλις 3 ώρες ενώ σε ορισμένες περιοχές μπορεί και καθόλου. Αν και δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πιστεύεται ότι το φαινόμενο αυτό επηρεάζει τις εγκύους της Νορβηγίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ταξίδια σε Ελλάδα και το Εξωτερικό μπορείτε να επισκεφθείτε το travelplan.gr ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα Travel Plan 





Pin It button on image hover