Travel Plan

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ρώμη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για έξυπνο shopping!


Είτε είστε ένας προσκυνητής με σφιχτό προϋπολογισμό, είτε ένας καλά εφοδιασμένος κοσμοπολίτης με πλατινένια κάρτα AmΕx, τα ψώνια στη Ρώμη είναι έτσι κι αλλιώς πολύ διασκεδαστικά. Οι στυλίστες της πόλης έχουν μια τάση για να μεταμορφώνουν τις βιτρίνες σε καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις, οπότε ακόμη και το να βλέπετε απλώς τις βιτρίνες, εξελίσσεται σε μια σπουδαία εμπειρία. Για τους λάτρεις της μόδας, το πιο καυτό σημείο είναι η πολυσύχναστη διασταύρωση της Βία ντέι Κοντότι (Via dei Condotti) και της Βία ντελ Κόρσο αν και τα ψώνια στη Ρώμη δεν περιορίζονται στην περιοχή του Τριντέντε.



Πιο οικονομικά θα ψωνίσετε στο Μόντι που έχει καθιερωθεί ως το κέντρο των εναλλακτικών σχεδιαστών και καταστημάτων vintage, ιδιαίτερα στους κορδελιαστούς δρόμους μεταξύ της Βία ντέι Σερπέντι (Via dei Serpenti) και της Βία Ουρμπάνα. Και η Βία ντέι Κορονάρι πάνω από την Πιάτσα Ναβόνα  διαθέτει κατά μήκος της καταστήματα με αντίκες και μοναδικές μπουτίκ.


Για γκουρμέ δώρα, επισκεφτείτε το Franchi Gastronomia  - καλάθια δώρου με κρασιά, λάδι, κρέας και τυρί, που μπορούν να σταλούν και στο εξωτερικό. Στο Volpetti  μπορούν επίσης να πακετάρουν για σας σε κενό τα εξαιρετικότερα τυριά και κρέατα τους. Και μην ξεχνάτε τα καταστήματα στα μουσεία και στις πινακοθήκες. Το κατάστημα του Μουσείου του Βατικανού είναι μια εξαιρετική πηγή αναμνηστικών και δώρων, ενώ το βιβλιοπωλείο στην Scuderie  διαθέτει εξαιρετικά βιβλία τέχνης.


Πηγή: travelstyle.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover