Travel Plan

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Κρουαζιέρες έξω απ'τα συνηθισμένα!

Σαλπάροντας με μια κρουαζιέρα οινογνωσίας...

O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Αναζητάτε μια ξεχωριστή κρουαζιέρα μακριά από τα συνηθισμένα; Αν ναι τότε φροντίστε να κλείσετε την καμπίνα σας σε μια από τις κρουαζιέρες που ακολουθούν, καθεμία ξεχωριστή για τον δικό της... συναρπαστικό λόγο.

  • Linblad Expeditions: Κρουαζιέρα στην Αλάσκα
Με περίπου 550,000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και σε απόσταση αναπνοής από την Ρωσία και τον Βόρειο Πόλο δεν είναι να αναρωτιέσαι το γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1867 δαπάνησαν 7,2 εκ. δολάρια (περίπου 118 εκ. δολάρια με τα σημερινά δεδομένα) για να αποκτήσουν την Αλάσκα από τους Ρώσους. Πέρα από την γεωστρατηγική της θέση όμως η απομακρυσμένη και παγωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτεία αποτελεί μια ένα εντυπωσιακά προκλητικό τρόπο για κάθε λάτρη του ταξιδιού και ο καλύτερος τρόπος για να την γνωρίσετε είναι μια κρουαζιέρα. Κλείστε λοιπόν την καμπίνα σας σε ένα από τα πλοία της Linblad Expreditions και ετοιμαστείτε για μια μοναδική κρουαζιέρα. Τι την κάνει μοναδική αυτή την κρουαζιέρα πέρα από το προορισμό; Το γεγονός ότι η κρουαζιέρες αυτές διεξάγονται σε συνεργασία με το National Geographic. Μαζί σας στο πλοίο επιβαίνουν ειδικοί βιολόγοι, γεωλόγοι και υδροβιολόγοι που αναλαμβάνουν να σας μυήσουν στα μυστικά της αρχέγονης αυτής Πολιτείας. Τέλος, τα πλοία που αναλαμβάνουν αυτήν την κρουαζιέρα είναι εξοπλισμένα με ειδικά υδρόφωνα για να ακούτε τους ήχους των διάφορων θαλάσσιων θηλαστικών.
  • Celebrity Cruises: Κρουαζιέρα οινογνωσίας
Παραμένουμε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά για μια κρουαζιέρα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν στο κατάστρωμα του πλοίου με ένα ποτήρι κρασί. Για αυτούς λοιπόν, η Celebrity Cruises διοργανώνει μια κρουαζιέρα οινογνωσίας με σταθμούς όπως η Βρετανική Κολούμπια, το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο, το Μόντερεϋ και το Σαν Ντιέγο. Σε κάθε σταθμό της κρουαζιέρας οι επιβάτες επισκέπτονται μερικά από τα πιο γνωστά οινοποιεία των ΗΠΑ και του κόσμου δοκιμάζοντας κορυφαία κρασιά. Φυσικά, καθόλη την διάρκεια της κρουαζιέρας στο πλοίο βρίσκονται ειδικοί sommeliers που αναλαμβάνουν να συμβουλεύσουν τους επιβάτες για την επιλογή τους από τα 500 περίπου είδη κρασιού που έχει στην κάβα του το κρουαζιερόπλοιο.
  • Azamara Club Cruises: Διασχίζοντας την Διώρυγα του Παναμά
Η Azamara Club Cruises προσφέρει μια μοναδική κρουαζιέρα που ξεκινάει από την μία ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και καταλήγει στην άλλη διασχίζοντας φυσικά την Διώρυγα του Παναμά. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας το πλοίο σταματάει σε 26 λιμάνια σε συνολικά 12 χώρες και ανάμεσα τους χώρες όπως η Κόστα Ρίκα, το Μπελίζ, το Μεξικό, η Κολομβία και η Τζαμάικα. Βέβαια η πιο σημαντική στιγμή της κρουαζιέρας είναι όταν το καράβι περνάει από την μήκους 95 χιλιομέτρων Διώρυγα του Παναμά τιμώντας παράλληλα την ιστορία των χιλιάδων εργατών που έδωσαν την ζωή τους για να κατασκευαστεί αυτό το θαύμα της μηχανικής.
  • Cunard, Queen Mary 2: Περνώντας τον Ωκεανό
Το 2004 το Queen Mary 2 έγινε το πρώτο υπερωκεάνιο που κατασκευάστηκε μετά από 35 χρόνια. Το κλασσικό του design είναι μια εξέλιξη του προκατόχου του, Queen Elizabeth 2 και το έχουν λατρέψει χιλιάδες ταξιδιώτες. Το πλοίο ξεκινάει το ταξίδι του από την Νέα Υόρκη, κάνει μόνο μία στάση στο λιμάνι του Southampton και καταλήγει στο λιμάνι του Αμβούργου στην Γερμανία. Κατά την διάρκεια του 9ήμερου ταξιδιού οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις μοναδικές ανέσεις του Queen Mary όπως το πολυτελέστατο spa και το εντυπωσιακό πλανητάριο.
  • Royal Caribbean, Oasis of the Seas: η χαρά του παιδιού!
Αν ένα κρουαζιερόπλοιο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη τότε αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το Oasis of the Seas των 225,282 τόνων. Στα καταστρώματα του θα βρείτε 25 εστιατόρια, 2,394 μέλη του πληρώματος στις υπηρεσίες σας και 7 διαφορετικές «θεματικές περιοχές». Έτσι λοιπόν οι επιβάτες βρίσκουν την περιοχή Central Park (ένας τεράστιος κήπος με restaurants, bars και μαγαζιά), την Pool και Sports Zone, την Vitality Sea Spa και την Fitness Center, την Boardwalk (περιοχή με θέατρο, πισίνα και τοίχο αναρρίχησης), την Royal Promenade και την Youth Zone. Στις υπηρεσίες των επιβατών βρίσκεται επίσης είναι water park, casino, πίστα ice skating και γήπεδο μπάσκετ. Το Oasis of the Seas ταξιδεύει στις Μπαχάμες και την Καραϊβική αλλά τι σημασία έχει όταν βρίσκεστε στο μεγαλύτερο κινητό θεματικό πάρκο του κόσμου.
  • Royal Caribbean, Quantum of the Seas: Για τους λάτρεις των gadget
Ο Νοέμβριος του 2014 θα είναι μια χρονιά σταθμός για την Royal Caribbean θα παραλάβει το Quantum of the Seas, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Στην λίστα των υπηρεσιών που προσφέρει για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά το Quantum of the Seas βρίσκονται: ένας προσομοιωτής surfing, ένας προσομοιωτής skydive καθώς και πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Αν όλα τα παραπάνω δεν σας εντυπωσίασαν, τότε το απόλυτο gadget θα σας «απογειώσει» κυριολεκτικά! Πρόκειται για μια γυάλινη κάψουλα – παρατηρητήριο που με την βοήθεια ενός βραχίονα 40 μέτρων οδηγεί τους επιβάτες κατευθείαν πάνω από τα κύματα και σε ύψος 100 μέτρων από την επιφάνεια δίνοντας την αίσθηση ότι περπατάς πάνω από την θάλασσα.


Linblad Expeditions
Στις πισίνες του Queen Mary, 
απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα...
Το Oasis of the Seas 
των 225.282 τόνων
Το μεγαλύτερο κινητό θεματικό πάρκο του κόσμουΤο 1ο κρουαζιερόπλοιο με προσομοιωτή skydive!
Pin It button on image hover