Travel Plan

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Βαρκελώνη: Η ξεχωριστή πρωτεύουσα της Καταλονίας



Η Βαρκελώνη είναι πρωτεύουσα της Καταλονίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Είναι απ’ τις γνωστότερες μεγαλουπόλεις κι έχει καταφέρει να συνδυάσει το σύγχρονο με το παλιό και κλασικό, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη μίξη, ελκυστική για όσους ψάχνουν ένα ταξίδι που θα τους μείνει αξέχαστο.
Συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως και σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Διαθέτει μεσογειακό κλίμα το οποίο μοιάζει με αυτό της Ελλάδας, δίνοντας σε μας τους Έλληνες έναν λόγο παραπάνω για να την επισκεφτούμε.
Η Βαρκελώνη διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν. Εδώ μεγαλούργησαν καλλιτέχνες όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Αντόνι Γκαουντί και για κάποιο διάστημα ο Πάμπλο Πικάσο. Μια επίσκεψη στο μουσείο του Πικάσο και στα σπίτια του Γκαουντί, θα σας κάνουν να αντιληφθείτε την σπουδαιότητα αυτών των καλλιτεχνών.
Η αρχιτεκτονική της είναι μοναδική. Μπορεί κανείς να συναντήσει υπερσύγχρονα κτίρια καθώς και υπέροχα μνημεία που θα τον γοητεύσουν. Ο ναός “Sagrada Familia” είναι ίσως το πιο γνωστό μνημείο της Βαρκελώνης και προκαλεί ρίγος σε όσους τον αντικρίζουν. Περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα και στο πάρκο Γκουέλ με τους ερασιτέχνες μουσικούς. Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το “Καμπ Νου”, την έδρα της  Barcelona, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 98.000 φιλάθλους. Όλα αυτά συνδυάζονται με τις υπέροχες παραλίες της, με την Barceloneta να είναι η πιο γνωστή. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες πόλεις με θάλασσα: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_278.html. Ακόμη, αποτελεί μία από τις φιλικότερες προς τα παιδιά πόλεις, γεγονός που την κάνει ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/08/kid-friendly.html

Κλείστε τώρα το ταξίδι σας σε αυτή την μαγευτική πόλη και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία: http://travelplan.gr/gr/destinations/Barcelona 
Pin It button on image hover