Travel Plan

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Βιέννη: ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός

Αυστρία, Βιέννη, χιόνι, κρύο, θερμοκρασίες υπό το μηδέν, φωτάκια, χριστουγεννιάτικα παζάρια, Gluhwein, χαμόγελα, χαρά, ανθρωποι τυλιγμένοι με κασκόλ και σκουφάκια…Αυτή είναι η εικόνα της ρομαντικής Βιέννης, αυτή τη περίοδο, τη περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Θεωρώ, πως είναι η ιδανική πόλη, να περάσει κανείς τις γιορτές του περιτριγυρισμένος από την ομορφιά, την ηρεμία και τις παραμυθένιες εικόνες που σου προσφέρει αυτή η πόλη…Τα αξιοθέατα για να επισκεφτεί κανείς πάρα πολλά και για κάθε γούστο.


Το παλάτι τις Σίσσυ ή αλλιώς Schonbrunn, αποτελεί ένα κλασσικό προορισμό για κάθε επισκέπτη της Βιέννης καθ’ολη τη διάρκεια του έτους. Ακόμα και τώρα που είναι χιονισμένη, τα τεράστια πάρκα του παλατιού είναι άσπρα και μπορεί να απολαύσει κανείς τη θέα ολόκληρης της πόλης ντυμένη στα λευκά,από το ψηλότερο σημείο.

Το παλάτι του Hofburg στο κέντρο της πόλης, επίσης κλασσικό σημείο επίσκεψης των τουριστών, που έχει χρησιμεύσει ως κατοικία πολλών δυναστειών και βασιλικών οικογενειών ενώ τώρα αποτελεί την κατοικία του προέδρου της Αυστρία, αλλά και η ξακουστή Όπερα της Βιέννης που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες.

Όποιος επισκέπτεται την Βιέννη, φυσικά και πρέπει να περάσει μια βόλτα από την «πλατεία» του Museumsquartier, όπου βρίσκονται τα μουσεία, Leopold Museum (με τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο έργων του Egon Schiele), to MuMoK (μουσείο σύγχρονης τέχνης), αλλά και εκθεσιακοί χώροι, όπως, η Kunsthalle Wien και χώροι για την διεξαγωγή φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων.

Το πιο όμορφο, όμως, σημείο της πόλης την περίοδο των γιορτών είναι σαφώς το χριστουγεννιάτικο παζάρι μπροστά από το Δημαρχείο, που στήνεται κάθε χρόνο περί τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων, και δεσπόζουν ξύλινες καλύβες, πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όπου μπορείτε να βρείτε ότι θελήσετε, από φαγητό, ζεστό κρασί (Gluhwein), στολίδια, παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας, μπορείτε ακόμη να ψωνίσετε και τα δωράκια σας. Χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές αγορές, θα συναντήσετε σε όλες τις Πλατείες της Βιέννης και είναι όλες πανέμορφες..


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: blogotsarka.gr
Pin It button on image hover