Travel Plan

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Άμστερνταμ: Μπείτε σε γιορτινό... κανάλι

Τι είναι ωραιότερο από έναν αναζωογονητικό περίπατο στην γραφική γέφυρα ενός καναλιού; Η γραφική γέφυρα του διπλανού καναλιού. Και του παραδιπλανού καναλιού.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα όταν μιλάμε για έναν από τους πιο αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, τοΆμστερνταμ.

Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, η ατμόσφαιρα εμπλουτίζεται με χριστουγεννιάτικη διάθεση, αυθεντικό χειμωνιάτικο κρύο και «ανοιχτούς» ανθρώπους με χοντρά κασκόλ και ποδήλατα –οξύμωρος συνδυασμός που όμως δείχνει λογικότατος στην πρωτεύουσα του biking. Μία ταξιδιωτική εξόρμηση, λοιπόν, στο ολλανδικό λιμάνι κρίνεται απολαυστική όσο και επιβεβλημένη. 

Η καλή πόλη… από την άφιξη φαίνεται
Με απλά λόγια, η εμπειρία του Άμστερνταμ ξεκινά ήδη από το αεροδρόμιο της πόλης. Το Schiphol είναι ο αερολιμένας που θα συναντήσετε πριν την γνωριμία σας με τον κυρίως λιμένα. Είναι μοναδικό, καθώς θεωρείται αεροδρόμιο-πολιτεία, είναι το χαμηλότερο του κόσμου (το πιο χαμηλό του σημείο βρίσκεται 3,4μ. κάτω από την επιφάνεια του νερού) και ο πύργος ελέγχου του, όταν χτίστηκε το 1991 αποτελούσε τον ψηλότερο του πλανήτη. Το Schiphol είναι το τρίτο κατά σειρά αεροδρόμιο του κόσμου σε εξυπηρέτηση διεθνών επιβατών.

Και εκεί που τελειώνει η ιστορία, αρχίζει η πράξη: Schiphol Plaza αποκαλείται το συγκρότημα αμέτρητων café, εστιατορίων, εμπορικών καταστημάτων που φιλοξενεί το αεροδρόμιο. Λίγο μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, απλώνεται το παράρτημα του Rijksmuseum, του Εθνικού Μουσείου Τέχνης με έργα των «Μεγάλων Ολλανδών» της Αναγέννησης.

Santa… Amsterdam
Όπως είπαμε, τώρα είναι ίσως η ιδανική περίοδος να επισκεφθεί κανείς την πόλη, καθώς τα Χριστούγεννα… της πάνε γάντι. Αψηφήστε την παγωνιά, αφήστε τα κυριότερα αξιοθέατα για αργότερα –θα ασχοληθούμε μαζί τους παρακάτω- και ακολουθήστε ήχους και μυρωδιές των γιορτών.

Ξεκινήστε από την φημισμένη Flower Market, κοντά στην πλατεία Dam. Εκεί, οι τουλίπες και τα πολύχρωμα λουλούδια που συνήθως φιλοξενούνται στους πάγκους συνοδεύονται από χριστουγεννιάτικα δένδρα, γκι και εορταστικά καλούδια, πάντα στολισμένα στο κλίμα των ημερών. 


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: in2life.gr

Pin It button on image hover