Travel Plan

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εναλλακτικό weekend στο Λονδίνο

Μια από τις ωραιότερες βόλτες που μπορεί κάποιος να κάνει στο Λονδίνο είναι Κυριακή πρωί στην αγορά των Spital fields.

Στην αγορά και στους γύρω δρόμους εμπεδίδεις την πολυφυλετικότητα της πόλης, χαζεύεις με τις ώρες, ψωνίζεις και απολαμβάνεις εξωτικά γεύματα σε τιμές αστείες για τα δεδομένα της πόλης. TUBE LIVERPOOL STREET λοιπόν και γραμμή για την φρεσκοανακαινισμένη αγορά. Εδώ θα βρεις τρόφιμα, ρούχα νέων designers, καλόγουστα σουβενίρ μα πάνω από όλα θα συναντήσεις μια απίστευτη πολυφυλετική ατμόσφαιρα.

Μα καλά έχει Βενετία το Λονδίνο; Βεβαίως και έχει και εκεί θα πάμε σήμερα, στην Little Venice. TUBE WARWICK AVENUE και ακολουθείτε την ταμπέλα προς Little Venice. To μέρος είναι υπέροχο… Περπατήστε δίπλα στα γοητευτικά Λονδρέζικα κανάλια χαζεύοντας πλοιάρια και φορτηγίδες που ανεβοκατεβαίνουν. Πιείτε ένα καφέ σε ένα από τα παραποτάμια καφέ απολαμβάνοντας την θέα και μετά έχετε δυο επιλογές. Η πρώτη να πάρετε ένα από τα πλοιάρια και διασχίζοντας τα κανάλια να φτάσετε στο Camden Town και να περιηγηθείτε στην περίφημη αγορά του. Η αγορά του Camden ειδικά την Κυριακή είναι καταπληκτική, ζωντανή, νεανική, ιδανικός προορισμός.

To Greenwich, είναι 5-6 στάσεις πιο μακριά και είναι μια υπέροχη πόλη. Φημίζεται για δύο κυρίως πράγματα, το Bασιλικό αστεροσκοπείο και το Cutty Sark… Το Βασιλικό αστεροσκοπείο βρίσκεται στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου και αποτελεί το σημείο μηδέν μέτρησης της ώρας παγκοσμίως, από εδώ περνάει ο πρώτος μεσημβρινός. Η όλη θέα προς την πόλη και το Λονδίνο είναι πέραν πάσης περιγραφής…

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφτείτε www.travelplan.gr    
Πηγή:  www.travelstories.gr
Pin It button on image hover