Travel Plan

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Είστε έτοιμοι… να κατακτήσετε το δικό σας ταξιδιωτικό ρεκόρ;


 

Πολλοί ταξιδιώτες, δεν αρκούνται στο να… γυρίσουν τον κόσμο και να γνωρίσουν νέα μέρη. Επιδίδονται σε πρωτότυπους τρόπους, επιλέγουν γρήγορα μέσα, εξαντλούν τις αντοχές τους κι όμως κάπως έτσι κερδίζουν τη δική τους θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες… Με λίγη παραπάνω άσκηση, με καλά οργανωμένο σχέδιο, με αρκετό ελεύθερο χρόνο, αλλά και κάποτε και άθελα μας, μπορούμε να πετύχουμε κι εμείς το δικό μας ρεκόρ, όσον αφορά στα ταξίδια μας.

Δείτε μερικά μόνο από τα πιο «ασυνήθιστα» ταξιδιωτικά ρεκόρ, έτσι όπως τα κατέγραψε το lonelyplanet.com.
Εσείς τι αποστάσεις μπορείτε να διανύσετε, πάνω σε ένα σκούτερ μέσα σε 24 ώρες;

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να ιδρώσετε πολύ, από το περπάτημα ή το τρέξιμο. Αν δεν έχετε ήδη, νοικιάστε ένα σκουτεράκι, εφοδιαστείτε, με ένα σακίδιο πλάτης, με σοκολάτες, χυμούς ή συμπληρώματα διατροφής και ξεκινήστε για να κατακτήσετε έναν νέο ρεκόρ. Πριν το «ταξίδι» σας οργανώστε καλά το χρόνο σας και χαρτογραφήστε την πορεία που θα ακολουθήσετε, για να αποφύγετε τις κακοτοπιές και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο. Το ρεκόρ μέχρι σήμερα ανήκει στα αδέλφια Jason Chalmers και Tamlyn Locke, οι οποίοι με τα σκούτερ τους διένυσαν απόσταση περίπου 1177 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το Γιοχάνεσμπουργκ και φθάνοντας στο Majtiesfontein, της νοτίου Αφρικής. Στο δρόμο συνάντησαν αρκετές τεχνικές δυσκολίες, που τους καθυστέρησαν σημαντικά, οπότε οργανωθείτε καλά και το επόμενο ρεκόρ μπορεί να είναι και δικό σας…
Τι αποστάσεις μπορείτε να καλύψετε με το τρένο μέσα σε 24ώρες;
 
Εάν το προηγούμενο σχέδιο, για ένα ταξίδι 24ωρών με το σκούτερ σας φαντάζει ιδιαίτερα φιλόδοξο και μάλλον ακατόρθωτο, σας έχουμε την εναλλακτική οδό. Διανύστε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας ως μέσο μεταφοράς το τρένο. Το ρεκόρ κρατάει μέχρι σήμερα Brian Stine, ο οποίος διένυσε 2970 περίπου χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μόνο συρμούς τρένων και υπερταχείες αμαξοστοιχίες ανάμεσα στις πόλεις Teshio-Nakagawa και Kagoshima-Chuo, της Ιαπωνίας. Το «κλειδί» της επιτυχίας, είναι η επιλογή μιας χώρας με σύγχρονο και γρήγορο σιδηροδρομικό δίκτυο, που καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρόνο. Δηλαδή όχι της Αθήνας.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να «αναμετρηθείτε» με την υπόγεια πρόκληση του Λονδίνου; 
Ο στόχος είναι απλός: Οι 270 στάσεις του υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λονδίνο, πρέπει να «διανυθούν» στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι οι φυσικές και σωματικές σας αντοχές. Ο όρος που τίθεται είναι να διασχίσετε τους σταθμούς με τα πόδια ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς, όχι όμως με ποδήλατο ή ιδιωτικό Ι.Χ . Το ρεκόρ κρατάνε επάξια οι Andi James και Steve Wilson, από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι χρειάστηκαν 16 ώρες, 29 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα… για να κατακτήσουν την λονδρέζικη υπόγεια πρόκληση.

Μπορείτε μήπως να οργανώσετε τη μεγαλύτερη, σε προσέλευση, γιορτή για την αλλαγή του χρόνου;
 
Μάλλον δύσκολο, για τα εδώ δεδομένα. Το ρεκόρ ωστόσο καταγράφηκε την 1/1/ 2008, στις ακτές της Copacabana του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. Τη βραδιά της υποδοχής του νέου έτους, περισσότερα από 4.000.000 άτομα βρέθηκαν μαζί, να παρακολουθούν τις εορταστικές εκδηλώσεις και το πλήθος πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό. Ήταν αναμφίβολα από τις καλύτερες και εντυπωσιακότερες στιγμές. Δύσκολο, αλλά όχι και ανέφικτο να καταρριφθεί το ρεκόρ.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να «πακετάρετε» τον εαυτό σας σε μια βαλίτσα;
Για κάποιους μικρόσωμους και τολμηρούς «ανθρώπους λάστιχα», το ταξίδι μέσα σε βαλίτσα, μπορεί να μην αποτελεί πείραμα μεταξύ φίλων ή σκηνή σε ταινίες. Συγκεκριμένα, η ακροβάτισσα Leslie Tipton, όχι μόνο χώρεσε σε μια βαλίτσα, αλλά και «τακτοποιήθηκε» μέσα στην αποσκευή της σε χρόνο ρεκόρ. Μέσα σε μόλις 5,43 δευτερόλεπτα, μπήκε, έκλεισε το φερμουάρ και... ετοιμάστηκε για το ταξίδι της. Αν πάντως εσείς δεν είστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι και γυμνασμένοι, καλό είναι ν’ αποφύγετε να ξεπεράσετε την καλογυμνασμένη ακροβάτισσα.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να διασχίσετε τον Καναδά με το ποδήλατό σας;
Σίγουρα ακούγεται παράτολμο και χρειάζεται, όχι μόνο καλή προετοιμασία και συμμετοχή σε αγώνες αντοχής, αλλά και καλό σχεδιασμό και οργάνωση, ενδεχομένως και ένα χορηγό που να στηρίζει την προσπάθεια. Αν πάλι είστε εξαιρετικά υγιείς, πολύ γυμνασμένοι, έχετε αποθέματα χρόνου και ισχυρή πίστη στον στόχο σας … τότε ξεκινήστε για το επόμενο ρεκόρ. Να ξέρετε πάντως ότι το ρεκόρ μέχρι τώρα ανήκει στον Cornel Dobrin, ο οποίος ποδηλατώντας για 24 μέρες, διένυσε 7.200 χλμ., από το English Bay του Vancouver, μέχρι το St. John’s, στη Νέα Γη (Newfoundland). Αυτό σημαίνει περίπου 290 χλμ. τη μέρα. Σύμφωνα με τον Dobrin, η μοναξιά και ο καιρός, ήταν οι μεγαλύτεροι «εχθροί» του.

Και κάποια ακόμη ρεκόρ που δεν περιλαμβάνονται στο βιβλίο Γκίνες

Το πιο αργό check-in…
 
Η ουρά τεράστια. Κι όμως μια αιγύπτια ταξιδεύτρια, σε μια πτήση Μινεάπολη-Παρίσι, κατάφερε να παραμείνει στον έλεγχο για περισσότερα από 23 λεπτά, εξαγριώνοντας μάλλον τους 70 επιβάτες για την μεγάλη και άσκοπη αναμονή στην οποία τους υπέβαλε. Βέβαια, η ίδια συνόδευε την ανάπηρη μητέρα της, αλλά το πρόβλημα ήταν κυρίως στις επτά υπέρβαρες βαλίτσες που κουβαλούσαν, οι οποίες έπρεπε να ανοιχτούν και να ξεπακεταριστούν, ώστε να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια στο ζύγισμα.

Ο πιο «βαρύς» ύπνος σε δημόσιες συγκοινωνίες
Τα μεταφορικά μέσα δεν προσφέρονται για χαλάρωση: Σπρώξιμο, θόρυβοι, απότομα φρεναρίσματα, μάλλον δεν βοηθούν και πολύ αν θέλουμε να κλείσουμε για λίγο τα μάτια μας και να ξεκουραστούμε. Όμως υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, κυρίως όσοι καταναλώνουν αλκοόλ ή είναι υπό την επήρεια φαρμάκων, που έχουν μια μάλλον ασύγκριτη «υπερδύναμη», να κοιμούνται ανενόχλητοι για πολλές ώρες, ακόμη και στους πιο θορυβώδεις χώρους όπως είναι τα ΜΜΜ. Αυτό δεν είναι απλά θαυμαστό, αλλά αποτελεί ίσως μια μορφή «υπερδύναμης».

Πηγή: clickatlife.gr

Pin It button on image hover