Travel Plan

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τα πιο «χριστουγεννιάτικα» μέρη του κόσμου!


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Το travelplan.gr σας ταξιδεύει στα πιο χριστουγεννιάτικα μέρη του κόσμου. Πιο χριστουγεννιάτικα είπαμε; Τι μπορεί να κάνει ένα μέρος πιο «χριστουγεννιάτικο» από ένα άλλο πέρα από τα φωτάκια και τη μουσική; Ακολουθήστε μας και ανακαλύψτε το…  


Ροβανιέμι, Λαπωνία, Φινλανδία
Αν αναζητούσαμε τον πιο χριστουγεννιάτικο προορισμό στον κόσμο τότε αυτός θα ήταν αναμφίβολα το Ροβανιέμι. Οι περισσότεροι το ξέρουν ως το Χωριό του Άι Βασίλη, αφού ο θρύλος τοποθετεί εκεί την «έδρα» του συμπαθέστατου γέροντα των παιδικών ονείρων εδώ και για περίπου δύο αιώνες. Ωστόσο ακόμα και αν σας έχουν αποκαλύψει εδώ και χρόνια πως ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει μια επίσκεψη στο Ροβανιέμι θα σας κάνει να ξαναπιστέψετε σε αυτόν. Μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο, οι Φιλανδοί  έχουν «μετατρέψει» το Ροβανιέμι στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο όνειρο για μικρούς και μεγάλους. Από πού να ξεκινήσει κανείς… από το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, από τους βοηθούς του ή από τον Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα με τις μικρές πολικές αρκούδες. 

Νυρεμβέργη, Γερμανία
Ξεχάστε οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε ακούσει για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Εδώ, στην Νυρεμβέργη, οι υπεύθυνοι της αγοράς εγγυώνται πως οι επισκέπτες της θα βρουν αποκλειστικά και μόνο χειροποίητα παιχνίδια και στολίδια. Άλλωστε για τον σκοπό αυτό υπάρχει ειδική επιτροπή που εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων που πωλούνται στην αγορά όπως επίσης περιορισμένος είναι και ο αριθμός των πωλητών. Αντίθετα, καθόλου περιορισμένος δεν είναι ο αριθμός της χριστουγεννιάτικης αγοράς της Νυρεμβέργης αφού αγγίζει τα 2 εκ. επισκέπτες κάθε χρονιά. Αν βρεθείτε στη Νυρεμβέργη με τα παιδιά σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο των Παιχνιδιών και φυσικά το Μουσείο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων εκεί όπου ίσως ανακαλύψετε και το Πολικό Εξπρές.  


Ρέυκιαβικ, Ισλανδία
Στην άκρη του Βόρειου Ατλαντικού, λίγο χαμηλότερα από τον Αρκτικό Κύκλο τα Χριστούγεννα έχουν μια διαφορετική χροιά. Εδώ, στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέυκιαβικ, οι 13 Yuletide Lads (η ισλανδική εκδοχή του Άγιου Βασίλη) φροντίζουν να δίνουν ένα δώρο κάθε βράδυ από τα 13 που προηγούνται από την νύχτα των Χριστουγέννων σε όσα παιδιά ήταν φρόνιμα όλη την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, η πλατεία Ingólfstorg φιλοξενεί την χριστουγεννιάτικη αγορά εδώ όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια και τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες. Και φυσικά όλα αυτά μέσα σε ένα εορταστικό σκηνικό αποτελούμενο από ατελείωτο χιόνι και τις χειμωνιάτικες νύχτες του Αρκτικού Κύκλου.   

Santa Claus, Ιντιάνα, ΗΠΑ
Όπως καλά καταλαβαίνετε ένα χωριό με το όνομα του Άγιου Βασίλη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την λίστα των απόλυτων χριστουγεννιάτικων προορισμών. Το χωριό αυτό στην Ιντιάνα με τους περίπου 3,000 κατοίκους αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό των αμερικάνικων ταχυδρομείων για την περίοδο των εορτών μιας και όλα τα καλά παιδιά στέλνουν εκεί τα γράμματα με τα επιθυμητά δώρα για τον Άγιο Βασίλη. Εκεί, μια ομάδα εθελοντών, τα «Ξωτικά του Άι Βασίλη», που ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1930 αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε όλα αυτά γράμματα με την επίσημη σφραγίδα του Santa Claus. Πάντως, αν ποτέ βρεθείτε Χριστούγεννα στο Santa Claus της Ιντιάνα μην παραλείψετε να πάρετε μέρος στο φεστιβάλ οινογνωσίας που διεξάγεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου στο Christmas Lake Golf Course. 

Στρασβούργο, Γαλλία
Μια σειρά από παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα χωριουδάκια φροντίζουν να μεταμορφώσουν το γραφικό Στρασβούργο στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο γαστρονομικό προορισμό. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το χωριό Alsace Farmhouse και να δοκιμάσουν δημιουργίες από δαμάσκηνα, ροδάκινα ή το κοντινό Village of Bredle όπου θα γευτούν τα φημισμένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα καθώς και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Στρασβούργου φροντίζει να δίνει τον κατάλληλο μουσικό τόνο στην ατμόσφαιρα ενώ τα events είναι αναρίθμητα.   

Πηγή: capital.gr
Pin It button on image hover