Travel Plan

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το travelplan.gr σας ξεναγεί στα γήπεδα της Βραζιλίας


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Λίγες ώρες μόνο πριν από την μεγάλη κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, το travelplan.gr –ο αποκλειστικός ταξιδιωτικός συνεργάτης της Εθνικής Ελλάδας, σας ξεναγεί στις 12 πόλεις – γήπεδα της Βραζιλίας.  Ακολουθήστε μας! Περισσότερες πληροφορίες για τα διαθέσιμα ταξιδιωτικά πακέτα, την ελληνική κερκίδα στα γήπεδα της Βραζιλίας και τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε και στο site 2014mundial.gr 


Belo Horizonte
Η Belo Horizonte είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Minas Gerais και η έκτη πολυπληθέστερη πόλη της Βραζιλίας με 2,4 εκ. κατοίκους και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση μητροπολιτική περιοχή μετά το Sao Pauloκαι το Rio de Janeiro. Η αρχιτεκτονική και η ρυμοτομία της πόλης είναι επηρεασμένη από την Ουάσινγκτον και το Παρίσι ενώ είναι περιτριγυρισμένη από μοναδικές τροπικές περιοχές στοιχεία που την κατατάσσουν στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις πόλεις της λατινικής Αμερικής για την ποιότητα ζωής που προσφέρει. Η πόλη είναι η έδρα των Atletico Mineiro και Cruzeiro και η πατρίδα αρκετών θρυλικών βραζιλιάνων παιχτών ανάμεσα τους και ο Ρονάλντο. Οι αγώνες του Mundial θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο στάδιο Mineirão χωρητικότητας 65,000 θεατών.
  
Brasilia
Η κατασκευή της εντυπωσιακής Brasilia ξεκίνησε το 1956 με σκοπό να πάρει την θέση του Rio de Janeiro ως πρωτεύουσα του Ομοσπονδιακού κράτους. Η αλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει την αλλαγή της Βραζιλίας από αποικία σε ανεξάρτητο κράτος. Κύρια χαρακτηριστικά της πόλης είναι οι εντυπωσιακά φαρδιές λεωφόροι, η υπερμοντέρνα ρυμοτομία της, στοιχεία που οδήγησαν την UNESCO στο να ανακηρύξει την Brazilia σε μνημείο παγκόσμια πολιτισμικής κληρονομιάς. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ζωή της πρωτεύουσας αποτελώντας την έδρα των Socieda de Esportiva do Gamaκαι της Brasiliense Futebol Clube. Το Estadio Nacional, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει αγώνες του Mundial κατασκευάστηκε για να ταιριάζει απόλυτα με τα υψηλά αρχιτεκτονικά standards της Brasilia ενώ με χωρητικότητα 70,042 ατόμων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο της διοργάνωσης.

Cuiaba
Με πληθυσμό 544,000 κατοίκους η Cuiaba είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας Mato Grosso ενώ απέχοντας 2,000 μακριά από τον Ατλαντικό και αντίστοιχα από τον Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκεται ακριβώς στην μέση της Νότιας Αμερικής. Η πόλη ιδρύθηκε το 1719 ενώ είδε την μεγάλη ανάπτυξη να έρχεται τα τελευταία 30 χρόνια εξαιτίας των σημαντικών έργων υποδομής και της σύνδεσης της με τις μεγαλουπόλεις της Βραζιλίας. Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο «πράσινη» πόλη της Νότιας Αμερικής και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού περιβάλλεται από τον Αμαζόνιο, τα τροπικά δάση και την Σαβάννα Cerrado.  Το Arena Pantanal έχει χωρητικότητα 42,968 και είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Mundial «εκ μέρους» της Cuiaba.

Curitiba
Η Curitiba είναι πρωτεύουσα της Πολιτείας Paranaκαι ίσως το καλύτερο δείγμα της οικονομικής ανάπτυξης της Βραζιλίας. Με 1,8 εκ. κατοίκους είναι η πολυπληθέστερη πόλη στον Βραζιλιανικό Νότο και η τέταρτη οικονομικά ισχυρότερη πόλη της Βραζιλίας. Οι curitibanos, όπως ονομάζονται οι κάτοικοι της πόλης έχουν να υπερηφανεύονται για τον συνδυασμό της βραζιλιάνικης κουλτούρας και των έντονων στοιχείων που έχουν δανειστεί από τους Γερμανούς, Ιταλούς κ.α. λαούς που μετανάστευσαν στην περιοχή τον 19ο αιώνα δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό. Η Curitiba  είναι η έδρα της φημισμένηςAtleticoParanaense. Το εντυπωσιακό γήπεδο της Paranaense χωρητικότητας 40,000 θεατών, Arena de Baixada είναι αυτό που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Mundial. 

Fortaleza
Η Fortaleza, πρωτεύουσα της Ceara, παίρνει το όνομά της από το εντυπωσιακό φρούριο Schoonenborch που έχτισαν οι Ολλανδοί την περίοδο της παρουσίας τους στην περιοχή. Με περισσότερα από 2,4 εκ. κατοίκους και έκταση 313 τ.χλμ η Fortaleza συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του πλανήτη. Τα σχεδόν 34 χιλιόμετρα ακτογραμμής που περιβάλλουν την πόλη δεν δημιουργούν μόνο ένα μοναδικό σκηνικό αλλά αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους της Βραζιλίας ανακηρύσσοντας την Fortaleza ως τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό στην Νοτιο-ανατολική Βραζιλία. Το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο2014 είναι τοCastelao με χωρητικότητα 67,000 θεατών.

Manaus
Η Manaus είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας Amazonas, της μεγαλύτερης σε έκταση Πολιτείας της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας ενώ με πληθυσμό που ξεπερνάει τα 2 εκ. κατοίκους είναι η 12ηπολυπληθέστερη πόλη της Βραζιλίας και ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα της χώρας. Η Manaus όμως είναι περισσότερη γνωστή για ένα από τα σπανιότερα φυσικά φαινόμενα καθώς βρίσκεται στην συμβολή του Αμαζόνιο με τον Ποταμό Negro. Για μια απόσταση 18 χλμ τα μαύρα νερά του Negro ρέουν δίπλα δίπλα με τα καφέ νερά του Αμαζονίου χωρίς όμως να ανακατεύονται. Οι Nacional Futebol Clube και Sao Raimundo Esporte Clube είναι οι δύο σημαντικότερες ομάδες της Manaus με μεγάλη ιστορία στο Copa do Brasil. Για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 θα χρησιμοποιηθεί το στάδιο Vivaldao ή Arena Amazonia, όπως θα ονομαστεί μετά την ολοκληρωτική ανακαίνισή του με χωρητικότητα 42,618 θεατών και άκρως εντυπωσιακό design.

Natal
Για την Natal, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Rio Grande do Norte θα ακούσετε πολλές φορές τους ντόπιους να την αναφέρουν ως Cidade do Sol (Πόλη του Ήλιου) και δεν είναι τυχαίο αφού οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να υπερηφανεύονται για τις 300 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο και τους 28ο C της μέσης θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του έτους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις μοναδικές παραλίες που περιβάλλουν την πόλη (Ponta Negra, Genipabu, Redinha κ.λπ), την εντυπωσιακή ViaCosteira, την μεγάλη παραλιακή λεωφόρο και την μικρότερη απόσταση από την Ευρώπη και την Αμερική κατατάσσουν την Natalσε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Βραζιλίας. Η Natal είναι η έδρα των δύο αιωνίων αντιπάλων της America Futebol Clubeκαι της ABC Futebol Clube, με το γήπεδο της τελευταίας να έχει επιλεγεί για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. 

Porto Alegre
Το Porto Alegre ιδρύθηκε το 1742 από Πορτογάλους μετανάστες από τις Αζόρες και σήμερα είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας Rio Grande do Sul ενώ με πληθυσμό που αγγίζει τα 4 εκ. είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη της Βραζιλίας. Η μεγαλούπολη του νότου φαίνεται να διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες πόλεις της Βραζιλίας σε αρκετά χαρακτηριστικά όπως η κουλτούρα των κατοίκων της και το κλίμα. Σε ό,τι αφορά το πρώτο η κουλτούρα των gauchos, όπως ονομάζονται οι κάτοικοι της Rio Grande do Sul, θυμίζει αρκετά αυτήν της γειτονικής Αργεντινής σε συνδυασμό με έντονα πολιτιστικά στοιχεία από τους πολλούς Γερμανούς και Ιταλούς μετανάστες ενώ το κλίμα σε αντίθεση με την βόρεια Βραζιλία έχει δριμείς χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Το ποδόσφαιρο στο Porto Alegre κατέχει σημαντικότατη θέση στην ζωή των κατοίκων με την θρυλική Gremio και Internacional να έχουν έδρα τους την πόλη. Για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα χρησιμοποιηθεί η έδρα της Internacional, Beira– Rio το οποίο και θα ανακαινιστεί πλήρως. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα περίπου 50,000 θεατών.

Recife
H Recife είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας Pernambuco, στην Βόρειο – ανατολική πλευρά της Βραζιλίας, έχει πληθυσμό 3,7 εκ. κατοίκους και είναι το ισχυρότερο οικονομικό κέντρο της περιοχής. Αιτία για το τελευταίο δεν θα μπορούσε παρά να είναι η βιομηχανία του τουρισμού με το Recife να διαθέτει μερικές από τις πιο ελκυστικά τουριστικά θέρετρα και παραλίες της Βραζιλίας, ανάμεσά τους τις φημισμένες Boa Viagem και Porto de Galinhas. To σκηνικό συμπληρώνει μια πλούσια αποικιοκρατική ιστορία και αρκετά μνημεία προστατευόμενα από την UNESCO. Η Recifeσυνδέεται με μια σχέση πάθους με το ποδόσφαιρο έχοντας τρεις από τις πιο φημισμένες ομάδες του βραζιλιανικού πρωταθλήματος: Sport Club do Recife, Santa Cruz και Nautico Capibaribe. Αν και οι τρεις μεγάλες ομάδες έχουν το δικό του γήπεδο για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 επιλέχθηκε η λύση της κατασκευής ενός νέου γηπέδου (Arena Capibaribe) χωρητικότητας 43,921 θεατών που θα φιλοξενήσει πέντε αγώνες της διοργάνωσης.

Rio de Janeiro
Το Rio de Janeiro είναι η πιο πολυφωτογραφημένη πόλη της Βραζιλίας με το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στην κορυφή να αποτελεί ίσως την δημοφιλέστερη postcard. Ιδρύθηκε το 1563 από τον Estacio de Saκαι ήταν η πρωτεύουσα της χώρας από το 1764 έως το 1960 που τον ρόλο αυτό ανέλαβε η Brasilia. Παρόλο την αλλαγή αυτή το Rio παραμένει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Βραζιλίας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της με περισσότερους από 6 εκ. κατοίκους. Το Rio de Janeiro είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Η αυστηρή αποικιοκρατική αρχιτεκτονική που συμβολίζει το παρελθόν δίνει την θέση της στου εντυπωσιακούς ουρανοξύστες που συμβολίζουν το μέλλον της χωράς. Το Rio de Janeiro είναι η έδρα των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων της Βραζιλίας: Botafogo, Fluminense, Vasco da Gama και Flamengo, με την τελευταία να κατέχει τον τίτλο της δημοφιλέστερης ομάδας στην Βραζιλία με περισσότερους από 30 εκ. φιλάθλους! Jairzinho, Zico, Ronaldo και Romario είναι μόνο ορισμένοι από τους Βραζιλιάνους αστέρες με καταγωγή το Rio de Janeiro ενώ το Maracana, το στάδιο θρύλος με χωρητικότητα 200,000 θεατές βρίσκεται επίσης στην πόλη. Άλλωστε μετά την ανακαίνισή του (75,117 θεατές πλέον) είναι και το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Salvador
Το Salvador, στην Βόρειο-ανατολική πλευρά της Βραζιλίας, είναι η πρώτη πόλη που ίδρυσαν οι Πορτογάλοι αποικιοκράτες τον Μάρτιο του 1549. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης το χρησιμοποίησαν ως εμπορικό λιμάνι τόσο για τις συναλλαγές με την Ευρώπη αλλά και την Αφρική. Το τελευταίο είναι και ο λόγος που το Σαλβαδόρ χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό κράμα πολιτισμών κάτι που άλλωστε αντικατοπτρίζεται σε ολόκληρη την πόλη. Η πρωτεύουσα της Πολιτείας Bahiaξεχωρίζει για την ρυμοτόμια με την Cidade Baxia (κάτω πόλη) και Cidade Alta(άνω πόλη) να επικοινωνούν μεταξύ τους με τελεφερίκ. Η πολύχρωμη και γραφική παλιά πόλη, Pelourinho έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής από τη UNESCO. Το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 είναι το νεόκτιστο Arena Fonte Nova χωρητικότητας 56,000 θεατών.  

Sao Paulo
Στο Σάο Πάολο χτυπάει η καρδιά της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας της Βραζιλίας με την μεγαλούπολη να παράγει περίπου το 13% του ΑΕΠ της χώρας ενώ παράλληλά κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις της λίστας με της πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου με περισσότερους από 11 εκ. κατοίκους σε έκταση 1,523 τ.χλμ. Ως οικονομικό κέντρο το Σαο Πάολο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 100 διαφορετικές εθνότητες εντός και εκτός Βραζιλίας και αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει αυτή την μεγαλούπολη μοναδική. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του Σάο Πάολο είναι τα δύο διεθνή αεροδρόμια, Congonhas και Guarulhos που αποτελούν και τα δύο πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Νοτίου Αμερικής. Το Σάο Πάολο θεωρείται η γενέτειρα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου καθώς εκεί ήταν που ο Βρετανός Charles Miller παρουσίασε το παιχνίδι το 1894. Σήμερα, την πόλη έχουν έδρα τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας: Corinthians, Palmeiras και Sao Paulo. Και οι τρεις ομάδες μαζί έχουν καταφέρει να κερδίσουν το εκπληκτικό νούμερο των 14 Campeonato Brasileiro. Για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 χτίζεται το νέο γήπεδο Arena de Sao Paulo χωρητικότητας 65,800 θεατών το οποίο θα αποτελέσει και την νέα έδρα της Corinthians.

Pin It button on image hover