Travel Plan

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Βόρνεο: Στη κορυφή των πνευμάτων




O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Οι πρώτοι κάτοικοι της Μαλαισίας πίστευαν πως όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, η ψυχή του κατευθύνεται και κατοικεί στην κορυφή του όρους Kinabalu.


Σήμερα η το όρους Kinabalu με υψόμετρο 4,095 μέτρων όχι μόνο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ψηλότερα βουνά της νοτιανατολικής Ασία αλλά αποτελεί και ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Το πόσο δημοφιλές είναι αποδεικνύεται από το γεγονός πως για να λάβει κάποιος μια από τις 146 άδειες πεζοπορίας για να διασχίσει το προστατευμένο από την UNESCO Εθνικό Πάρκο του Kinabalu χρειάζεται να κλείσει την διαδρομή του τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες νωρίτερα!


Αν και η περιοχή του Βόρνεο αναπτύσσεται σταθερά και πλέον ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός αποτελούν την θρησκεία του μεγαλύτερου ποσοστού του νησιού ωστόσο οι κάτοικοι των χωριών στους πρόποδες του βουνού συνεχίζουν να πραγματοποιούν τελετές προερχόμενες από τα χρόνια του Ανιμισμού θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κατευνάσουν τις ψυχές που «κατοικούν» στην κορυφή του όρους Kinabalu.

Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε ποτέ στην κορυφή του όρους ήταν ο Evan Conrad, πριν από 20 χρόνια και πλέον αποτελεί έναν από τους καλύτερους οδηγούς όσων αναζητούν τον δρόμο προς την κορυφή του Kinabalu. Τον ρωτήσαμε αν έχει βαρεθεί και η απάντησή του… «Έχω ανέβει στο βουνό περισσότερες από 100 φορές και όμως δεν έχω νιώσει ποτέ να βαριέμαι την διαδρομή. Κάθε φορά αυτό το βουνό με εκπλήσσει και με συναρπάζει. Και η θέα του ηλιοβασιλέματος από εδώ δεν είναι ποτέ μα ποτέ η ίδια.»


Η ιδανική περίοδος για να ανέβει κανείς στο βουνό είναι η περίοδος από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο όπου είναι και η εποχή με τις λιγότερες βροχές ενώ υπάρχουν αν πάρετε την μεγάλη απόφαση υπάρχουν πακέτα με έμπειρους οδηγούς που μπορεί να είναι είτε μονοήμερα είτε διάρκειας τριών ημερών με δύο διανυκτερεύσεις σε camp. Φυσικά το να φθάσετε στην κορυφή μέσα σε μία μόλις ημέρα είναι απίστευτα κουραστικό για αυτό καλύτερα να επιλέξετε ένα από τα πακέτα με διανυκτέρευση καθώς και η εμπειρία είναι μοναδική αλλά και η προσαρμογή στο μεγάλο υψόμετρο και τις ιδιαίτερες συνθήκες του γίνεται πιο ομαλά. 


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Mount Kinabalu Official Climb & Booking Information Center (www.mountkinabalu.com) ενώ για την ανάβασή σας χρειάζεται υποχρεωτικά άδεια και ένας οδηγός. Για να βρεθείτε εκεί πρέπει να φθάσετε πρώτα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ και από εκεί αεροπορικώς προς το Βόρνεο και την Kota Kinabalu με την πτήση να κρατάει γύρω στις 2,5 ώρες. Από την Kota Kinabalu μέχρι τους πρόποδες του βουνού η διαδρομή πραγματοποιείται οδικώς και χρειάζεται περίπου 2 ώρες. 

Pin It button on image hover