Travel Plan

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

TOP 5 Fall… in love!!! Που στην Ευρώπη θέλεις να σε βρουν τα πρωτοβρόχια φέτος;



Oι συνήθεις «ταξιδιώτες» ξέρουν ότι η καλύτερη για εποχή να επισκεφτείς ένα μέρος είναι το φθινόπωρο (ή η άνοιξη)! Για αυτούς που είναι ερωτευμένοι με το καλοκαίρι, ο Σεπτέμβριος τους προσφέρει τις θερμοκρασίες που ζητούν ενώ τους χαρίζει πολύ καλύτερες συνθήκες για να γνωρίσουν έναν τόπο. Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς δε, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να ρεμβάσουν, να ονειρευτούν και να «αποδράσουν» στις ομορφιές! Άλλωστε, ποιος μπορεί να αντισταθεί στην ατμοσφαιρική μαγεία των φθινοπωρινών χρωμάτων, που μετατρέπουν τις ευρωπαϊκές πόλεις σε σκηνικά βγαλμένα από παραμύθι! Το φθινόπωρο τα έχει όλα και… συμφέρει καθώς οι τιμές του είναι οι πιο οικονομικές της σεζόν!

Τι περιμένετε, λοιπόν; Φτιάξτε βαλίτσες και… φύγαμε!

Τοσκάνη

 
Μεθυστικά αρώματα, τοπία ανυπέρβλητης ομορφιάς, μεσαιωνική ατμόσφαιρα, θρύλοι και παραδόσεις. Και τι δεν έχει η Τοσκάνη; Έχει γραφτεί ότι ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος χωρίς αυτήν  και πως η ερώτηση αν αξίζει να βρεθεί κανείς εκεί, είναι απλά ρητορική! Το αληθινό μουσείο της Ιταλίας έχει πολλά να σας προσφέρει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή! Περιπλανηθείτε στις καταπράσινες κοιλάδες, τα αρχοντικά χωριά της, στα θέρετρα της με την φινέτσα μιας άλλης εποχής και φυσικά απολαύσετε στις τρατορίες όχι μόνο το φημισμένο κρασί της αλλά και τα καλύτερα ωριμασμένα τυριά και αλλαντικά. (http://www.travelplan.gr/gr/destinations/italy)


Πράγα

 
Καθώς οι ειδυλλιακοί λόφοι της πόλης ντύνονται στις αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί, σας προσκαλούν σε ατελείωτες βόλτες  μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει παιδικό παραμύθι.  Γοτθικό μυστήριο, «βαρύς» ουρανός,  μεσαιωνικά κάστρα και τα τοπία που αποπνέουν γλυκιά μελαγχολία… είναι μερικά από αυτά που θα σας προσφέρει η Πράγα του φθινοπώρου.  Σε αυτήν, θα βολτάρετε για ώρες στις γέφυρές της θαυμάζοντας αγάλματα, θα πιείτε τσέχικη μπύρα και θα δοκιμάσετε ζεστές παραδοσιακές σούπες για να ζεσταθείτε.  (http://www.travelplan.gr/gr/destinations/Czech)


Κωνσταντινούπολη

 
Αν υπάρχει εποχή που να αντανακλά περισσότερο αυτή την κοσμοπολίτικη ανατολίτισσα, αυτή είναι σίγουρα το φθινόπωρο! Το μελαγχολικό και ρομαντικό σκηνικό που προσφέρει ο Βόσπορος αυτούς τους μήνες θα σας μαγέψει καθώς σεργιανάτε στις όχθες του είτε πεζοί είτε μέσα από τα βαρκάκια που κάνουν κρουαζιέρες στα νερά του.  Περπατήστε στα στενά δρομάκια του και μεθύστε με τις μυρωδιές από μπαχαρικά, βότανα και ναργιλέδες έχοντας ακόμα στο στόμα την γλύκα του τραγανού μπακλαβά. Κι αν σας βρει κάποια φθινοπωρινή μπόρα μην τρέξετε αμέσως να κρυφτείτε, σταθείτε λίγο να απολαύσετε την  νοσταλγική μυρωδιά του βρεγμένου χώματος.(http://www.travelplan.gr/gr/destinations/Turkey)


Λισαβόνα

 
Με τον Ατλαντικό να καθρεπτίζει τον γκρίζο φθινοπωρινό ουρανό θα… την ερωτευτείτε στα σίγουρα! Κι αν αυτή η εικόνα δεν σας έπεισε, η Λισαβόνα έχεις να σας προσφέρει πολλές ακόμα! Οι επτά λόφοι της αυτή την εποχή σκεπάζονται με ένα πορτοκαλοκίτρινο πέπλο που κάνει τις βόλτες στα δαιδαλώδη, λιθόστρωτα σοκάκια του Bairro Alto και την πανοραμική θέα της πόλης από την κορυφή του Πύργου της Santa Justa(δημιούργημα του αρχιτέκτονα του Πύργου του Άιφελ) ακόμα πιο ειδυλλιακές. Αλλά και η παραθαλάσσια περιοχή του Belem και η ισλαμική συνοικία στην όχθη του ποταμού Ταγού είναι ταμάμ για αυτήν την εποχή!


Παρίσι

 
Περπατήστε στις όχθες του Σηκουάνα, με τα φύλλα των δέντρων να πέφτουν στα πόδια σας, ανεβείτε στη Μονμάρτρη και θαυμάστε την πόλη να απλώνεται κάτω από έναν γκρίζο ουρανό που μοιάζει να έχει χαμηλώσει επικίνδυνα. Τα χρώματα του φθινοπώρου με τις γλυκά μελαγχολικές εικόνες του, κάνουν την Πόλη του Φωτός, ακόμα πιο ρομαντική! Πέρα από τα κλασικά αγαπημένα αξιοθέατά του, που όλοι αναζητούν, εσείς απολαύστε μια από τις ειδυλλιακότερες διαδρομές της πόλης, που ξεκινά από το Saint Michel και οδηγεί, κατά μήκος του Σηκουάνα, στα Ηλύσια Πεδία, περνώντας πλάι από τις τρεις περίφημες γέφυρες: Pont Neuf, Pont des Arts και Pont d’ Alexandre III.  (http://www.travelplan.gr/gr/destinations/france)

Pin It button on image hover