Travel Plan

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Αμβούργο, μια παρεξηγημένη πόλη!Το Αμβούργο δεν ανήκει στους αγαπημένους μας προορισμούς, δεν είναι mainstream, δεν είναι in fashion, δεν είναι… στο μυαλό μας όταν ονειρευόμαστε ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Κακώς!

Καθώς το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, μετά το Ρότερνταμ και την Αμβέρσα, έχει περισσότερες γέφυρες από το Άμστερνταμ και τη Βενετία, πιο καθαρούς δρόμους από το Παρίσι, περισσότερους φοιτητές από την Ρώμη και πιο πλούσια ιστορία από το Λονδίνο!

Κοσμοπολίτικο και βιομηχανικό, μοντέρνο και με μακρά ιστορία, μία πόλη πολύπαθη και γεμάτη αντιθέσεις που συναρπάζει σε κάθε της βήμα! Κάθε γωνιά του μοιάζει διαφορετική κι όμως όλα συνδυάζονται αρμονικά: εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη, τέχνη και πολιτισμός, τουριστικές υποδομές, έντονη νυχτερινή ζωή και αναρίθμητα ιστορικά αξιοθέατα.
 
 

Αν και λιμάνι δεν είναι παραθαλάσσια πόλη… χτισμένο πάνω στο ποταμό Elbe και με την λίμνη Alster στο κέντρο του, το 10% - 12%  του Αμβούργου καλύπτεται από νερό! Και τα πιο ζωντανά κομμάτια της πόλης βρίσκονται πάντα δίπλα σε αυτό. Επιπλέον, το 2011 χαρακτηρίστηκε ως Περιβαλλοντική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καθώς το 14% της έκτασής της καλύπτεται από πράσινο!

Στις πιο γνωστές και δημοφιλείς περιοχές της πόλης, εκτός από το λιμάνι της και την όμορφη παλιά πόλη με τα μαγαζιά και τα καφέ, περιλαμβάνονται τα σημεία γύρω από τη λίμνη Alster και τα πάρκα, η «αμαρτωλή» λαϊκή συνοικία Sankt Pauli με τα θέατρα και την έντονη νυχτερινή ζωή και η HafenCity, η «νέα» πόλη στο λιμάνι του Αμβούργου που προέκυψε μέσω ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης που έλαβαν χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο στις αρχές του 21ου αιώνα και συνεχίζεται ακόμη.

Πολλά φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα εδώ, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα, όπως το "Birnen, Bohnen und Speck", φασολάκια με αχλάδι και μπέικον καθώς και "Pannfisch", τηγανητό ψάρι.
 
 

Τα αξιοθέατα του ποικίλα και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε χρησιμοποιώντας ένα από τα πλοιάρια που ξεκινούν από διάφορα σημεία του λιμανιού ή σεργιανώντας στους πολύ ενδιαφέροντες δρόμους της.

Στην παλιά πόλη επισκεφτείτε τον ναό του Αγίου Πέτρου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το περίφημο κτήριο του Δημαρχείου (Rathaus) και το παλαιότερο Χρηματιστήριο της Γερμανίας και φυσικά τη οδό  Monckenberstrasse στην οποία βρίσκεται  το εμπορικό κέντρο του Αμβούργου.
 
 

Στην «νέα»  πόλη μην παραλείψετε να ανεβείτε στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μιχαέλις, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του.

Στις όχθες του ποταμού Έλβα η περιοχή Speicherstadt με τις παλιές γέφυρες αποτελεί το μεγαλύτερο ενιαίο συγκρότημα αποθηκών στον κόσμο, αλλά και ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης. Πολυώροφα κτήρια νεογοτθικής αρχιτεκτονικής με κόκκινα τούβλα στη εξωτερική τους πρόσοψη, πύργους και τζαμαρίες.
 
 

Η Hafencity μια πόλη μέσα στην πόλη όπου λαμβάνει χώρα ένα απο τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης στην Ευρώπη.

Η προβλήτα St. Pauli Landungsbrücken αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της πόλης και ταυτόχρονα κομβικό σημείο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς εδώ βρίσκεται η αφετηρία των ποτάμιων συγκοινωνιών και ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς.


Η λαϊκή συνοικία Sankt Pauli, με τον  δρόμος Reeperbahn αποτελεί μια από τις πιο διάσημες περιοχές με οίκους ανοχής, strip show και sex shops στον κόσμο, ενώ πλέον έχει καθιερωθεί και ως μία εναλλακτική πολιτιστική σκηνή, στην οποία έχουν βρει στέγη ακόμα και θεατρικά μιούζικαλ. Αρκετά κοντά θα βρείτε και το λούνα παρκ Hamburger DOM, το μεγαλύτερο πανηγύρι του Βορρά.

Τέλος, μην φύγετε χωρίς να έχετε επισκεφτεί τη διάσημη Fischmarkt με φρέσκα ψάρια και πολλά ακόμη καλούδια, που περιμένει τους ξενύχτηδες κάθε Κυριακή ξημερώματα για σάντουιτς με φρέσκο ψάρι, αλλά και ζωντανή μουσική. Η συνήθεια αυτή υπάρχει από τον 18ο αιώνα και αποτελεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού της πόλης, γι’ αυτό δεν πρέπει να την χάσετε.
Τι λέτε, δεν αξίζει μια θέση στους αγαπημένους σας επόμενους προορισμούς;
Pin It button on image hover