Όσο και αν λατρεύουμε την πλήρη έλλειψη τροχοφόρων και την υπέροχη ησυχία στα σοκάκια της, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι την προτιμούμε όταν ο υδράργυρος αρχίζει να πέφτει, καθιστώντας τις –αποκλειστικά πεζοπορικές– διαδρομές της υποφερτές. Επιστρέφουμε, λοιπόν, με περισσότερη όρεξη για βόλτες τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο των βουτιών. Κι ας επιμένουν όσοι ζηλεύουν την ομορφιά της πως «δεν έχει παραλίες».
Βόλτες: Πού αλλού; Στα πανέμορφα, λιθόστρωτα καλντερίμια της πόλης, ανάμεσα σε εντυπωσιακά αρχοντικά και εντελώς ανενόχλητοι από πάσης φύσεως μηχανοκίνητα οχήματα. Αν θέλετε και λίγο sightseeing, σημειώστε το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας, που στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κουντουριώτη, το εντυπωσιακό Αρχοντικό του Τσαμαδού, που φιλοξενούσε τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, το τετραώροφο Αρχοντικό του Τομπάζη, που ανήκει από το 1936 στη Σχολή Καλών Τεχνών και λειτουργεί ως παράρτημά της. Το Μοναστήρι της Ζούρδας, τέλος, στην άκρη του νησιού, αξίζει την πολύωρη πεζοπορία, για την εντυπωσιακή του θέα, που φτάνει μέχρι τις άκρες του Αιγαίου.
Και βουτιές: Αν και δε φημίζεται –όπως και ο υπόλοιπος Αργοσαρωνικός– για τις παραλίες της, η Ύδρα διαθέτει μερικές χαριτωμένες γωνιές για να βουτήξετε, ή απλά για να πιάσετε τραπέζι για ουζάκι πλάι στο κύμα. Από αυτές, ξεχωρίζουν ο Άγιος Νικόλας, για τα κρυστάλλινα νερά του, και ο Βλυχός για το ξακουστό ταβερνάκι της Μαρίνας. Για να αποφύγετε το θαλάσσιο ταξί –που θα επιβαρύνει κατά τι το budget– ακολουθήστε για δεκαπέντε περίπου λεπτά το παραλιακό μονοπάτι που συνδέει την πόλη με τα Καμίνια. Η παραλία είναι λιλιπούτεια και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αλλά το αμφιθεατρικό, πέτρινο café bar Castello που άνοιξε πέρυσι ακριβώς από πάνω της προσφέρεται για sun lounging και people watching α λα 70s.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς και τις προσφορές μας επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: travel.in2life.gr