Travel Plan

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Βανκούβερ: Στην κορυφή του κόσμου


Η διοργανώτρια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2010 αποδεικνύει χωρίς δυσκολία γιατί δικαιούται τον τιμημένο τίτλο της κορυφαίας πόλης σε ποιότητα ζωής. 

Καρτ ποστάλ, μόνιμα τοποθετημένη στη βιτρίνα της μνήμης: καταπράσινα πάρκα, στο φόντο τεράστιοι γυάλινοι ουρανοξύστες σαν ακοίμητοι φρουροί και στο βάθος επιβλητικά βουνά με χιονισμένες κορυφές. Μια πόλη όπου το πρωί μπορείς να κάνεις σκι και το απόγευμα να νιώσεις ζεν σε κάποια παραλία του Ειρηνικού: ηλιοθεραπεία στη Second Beach (καιρού επιτρέποντος), παραθαλάσσιο καφεδάκι στο Granville Island και βόλτα με τα miniferries στο False Creek.

Το Βανκούβερ βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο του Καναδά, στην περιοχή British Columbia, και απέχει μόλις 38 χλμ. από τα σύνορα Καναδά - ΗΠΑ. Η περιοχή κατοικούνταν επί σχεδόν 10.000 χρόνια από τους Ινδιάνους «Coast Salish», μετά οι Ισπανοί κονκισταδόρες έφτασαν στην περιοχή (16ος αιώνας), όμως «νονός» ήταν ο Captain George Vancouver του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Οι κάτοικοι του Βανκούβερ είναι φυσιολάτρες και εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που έχουν για άθληση και επαφή με τη φύση. «Εχουν γεννηθεί φορώντας λίκρα» είναι το αυτοσαρκαστικό τους σχόλιο, για να τονίσουν την αδυναμία που έχουν στον αθλητισμό. Η πόλη είναι επίσης διεθνώς γνωστή ως κορυφαίος προορισμός για γαστρονομικές απολαύσεις, προσφέροντας τεράστια ποικιλία από εστιατόρια πολλών αστέρων Michelin. Το κέντρο του, το λεγόμενο «downtown», αποτελεί ουσιαστικά μια χερσόνησο ανάμεσα στο English Bay και το Burrard Inlet.

Η ψυχή όμως της πόλης βρίσκεται στις γειτονιές της: στους πολύχρωμους δρόμους της China Town, στα θορυβώδη καφέ του Commercial Drive, στις πολύχρωμες αγορές του Granville Island, στα ιστορικά δρομάκια του Gastown, στις αγορές της Granville και Robson Street, στα δημοφιλή μπαράκια του Yaletown, στο Kitsilano και στην Punjabi Market. Λόγω της εγγύτητάς τους, μπορείτε να τις επισκεφτείτε όλες ή τις περισσότερες σε ένα εύλογο διάστημα 10 - 15 ημερών, εξερευνώντας την πολυδιάστατη ανθρωπογεωγραφία της πόλης. Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια «χρησιμοποιεί» συχνά την πόλη ως φυσικό σκηνικό, για παράδειγμα σε ταινίες όπως το «Juno» και το «Watchmen»...

 
Ταξιδέψτε με το Travel Plan στο Βανκούβερ 
από 1.060€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 
(αεροπορικό εισιτήριο British Airways - 5 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο - μεταφορά από/προς αεροδρόμιο)
Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις http://www.travelplan.gr/
Pin It button on image hover