Travel Plan

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ποιος είπε ότι το Ντουμπάι είναι μόνο ουρανοξύστες; Δείτε το αυθεντικό πρόσωπό του!


Δίπλα στους ουρανοξύστες και τα δεκάδες πολυτελή shopping malls που ξεφύτρωσαν μέσα στην έρημο τα τελευταία χρόνια, υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, το οποίο καθόλου δεν θυμίζει τη χλιδή που έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη Dubai. 


Μακριά, λοιπόν, από την τουριστική Jumeirah (την τεράστια παραλία με τα γνωστά πολυτελή ξενοδοχεία -ανάμεσά τους και το γνωστό σε όλους Burj al Arab) και τη Sheikh Zayed Road -το οικονομικό κέντρο με τους πύργους-μεγαθήρια- ανακάλυψα την Deira και την περιοχή Bur Dubai. Tις δύο περιοχές τις χωρίζει ο Κόλπος (Dubai Creek) και σίγουρα δεν είναι το πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης. Eκεί οι ουρανοξύστες δίνουν τη θέση τους σε χαμηλά σπίτια και ο πλούτος τη θέση του στον ανθρώπινο μόχθο. Εκεί θα πάτε κυρίως για να επισκεφθείτε το μουσείο του Dubai -θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την οργάνωσή του και με το πώς παρουσιάζει τη ζωή των εμιράτι-, την αγορά του χρυσού και των μπαχαρικών αλλά και για να περάσετε με τα χαρακτηριστικά πλοιάρια από τη μία πλευρά στην άλλη (1AED=€0,2) Ωστόσο, μη χάσετε την ευκαιρία να αφιερώσετε αρκετές ώρες στην ανακάλυψη της υπέροχης γειτονιάς Bastakiya (κοντά στο μουσείο). Mπορεί να είναι αναπλασμένη και να φαίνεται κι αυτή κάπως «ψεύτικη», όμως είναι από τα λίγα σημεία στην πόλη που θα σας δώσουν στοιχεία για την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Μέσα στα στενάκια της θα ανακαλύψετε από μουσεία και gallery, μέχρι μαγαζάκια και cafes, ενώ must στάση αποτελεί το εστιατόριο Bastakiya Νights για τους εξαιρετικούς μεζέδες του!

Μην ξεχάσετε ότι αυτόν το μήνα και μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου στην πόλη «τρέχει» το Dubai Shopping Festival με εκπτώσεις και events στις αγορές και τα εμπορικά καταστήματα!

Xαρακτηριστικό πλοιάριο στο Dubai Creek


Gallery στην Bastakiya


H αυλή του εστιατορίου Bastakiya Nights


Η αγορά των καρυκευμάτων


Η αγορά Βur Dubai


Xαρακτηριστική γωνιά στην Bastakiya


Moυσείο Dubai-κέρινα ομοιώματα


Καφτάνια και υφάσματα από την αγορά στο Bur Dubai


Εξωτερικό του μουσείου του Dubai


Tα πλοία από την... Περσία καταφτάνουν καθημερινά με προϊόντα



Πηγή: travelstyle.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover