Travel Plan

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Νέα Υόρκη και η ακαταμάχητη γοητεία της



Τέχνη, θέατρο και ψώνια στην πιο ενδιαφέρουσα πόλη του κόσµου! Η Νέα Υόρκη ασκεί στους επισκέπτες της µια ακαταµάχητη γοητεία από την πρώτη φορά που θα ζήσετε έστω και για λίγο την συναρπαστική της ζωή. 

Σου δηµιουργείται κάτι σαν εθισµό που σε κάνει να θέλεις σε τακτά διαστήµατα να ξαναβρεθείς στη γεµάτη ηλεκτρισµό ατµόσφαιρά της. Είναι µια πόλη εξαιρετικά εύκολη για τον τουρίστα κι έχει εκατοντάδες πράγµατα να προσφέρει, καλύπτοντας κάθε είδους ανάγκες. Αυτών που ενδιαφέρονται για µουσεία, θέατρα κι εκθέσεις αλλά και όσων θέλουν µονάχα να διασκεδάσουν, να γευµατίσουν σε ωραία εστιατόρια και να ζήσουν τη µαγεία των ψώνιων στην 5ή Λεωφόρο και φηµισµένες υπαίθριες αγορές. Αντίθετα µε ότι θα έχετε ίσως ακούσει, οι Νεουορκέζοι είναι εξαιρετικά φιλικοί κι εξυπηρετικοί, αγαπούν την πόλη τους κι είναι πρόθυµοι να βοηθήσουν τους επισκέπτες, ιδίως αν προέρχονται από «εξωτικά» γι’ αυτούς µέρη, όπως η Ελλάδα!


Πόλη που αλλάζει συνεχώς, η Νέα Υόρκη, ανακαλύπτει ξανά µε κέφι τις διάφορες γειτονιές της που παίρνουν νέα µορφή τόσο γρήγορα, ώστε ακόµα και οι µόνιµοι κάτοικοι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις µεταµορφώσεις τους.

Για παράδειγµα, η γειτονιά ΝοLita (από το North of Little Italy). Στους δρόµους Mulberry, Elizabeth και  Mott, ανάµεσα στην Ηοuston & Spring έχουν µεταφερθεί τώρα µια σειρά από µπουτίκ µε ρούχα και αξεσουάρ καθώς και ατελιέ νέων σχεδιαστών που παλιότερα βρίσκονταν στο Σόχο ή στο East Village. Από την άλλη πλευρά, το Σόχο, που για χρόνια είχε τα πρωτεία των ΙΝ περιοχών, συγκεντρώνοντας γκαλερί και πρωτοποριακά µαγαζιά, µοιάζει να χάνει την αίγλη του. Πολλές από τις σηµαντικές γκαλερί µεταφέρονται τώρα στο Chelsea (την περιοχή δυτικά από την 6η λεωφόρο γύρω στους 20 δρόµους). Ανάµεσα στη 10η Λεωφόρο και το ποτάµι, έχουν ανοίξει µια σειρά αίθουσες εκθέσεων γύρω από το Dia Center for the arts (548W στους 22). 

Το Mitdtown, η µέση του Μανχάταν, είναι το κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται συγκεντρωµένα τα πιο µεγάλα µουσεία, τα θέατρα και τα µαγαζιά. Η Νέα Υόρκη έχει πληθώρα µουσείων µε µοναδικά εκθέµατα από όλα τα µέρη του πλανήτη. Μονάχα στο Metropolitan, βρίσκονται για παράδειγµα µεταξύ άλλων συγκεντρωµένα αντικείµενα ανεκτίµητης αξίας από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κίνα και την Αφρική. Φυσικά η Νέα Υόρκη φηµίζεται για τα Μιούζικαλ! Τα περισσότερα βρίσκονται στην περιοχή του Broadway, γύρω από την 42η οδό, που είναι η βασική θεατρική γειτονιά της Νέας Υόρκης. Τέλος το Μανχάταν  σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε γευστικά στα τέσσερα σηµεία του ορίζοντα, δοκιµάζοντας εξαιρετικής ποιότητας αυθεντικά φαγητά στα χιλιάδες εστιατόρια της πόλης, ενώ παράλληλα η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης εξαπλώνεται εδώ.

Μια πόλη που δεν κοιµάται ποτέ και που ζει έντονα όλους τους µήνες του χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover