Travel Plan

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οι top παραλίες της Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος, χάρη στην μορφολογική ποικιλία της, έχει μια γωνιά Ιονίου για τον καθένα. Διαλέγετε και παίρνετε (φόρα και βουτάτε)




Παραλία για οικογενειακές βουτιές: Στον Γέρακα, στην απέραντη «αφρικανική» αμμουδιά του οποίου θα χαρείτε «ρηχές» βουτιές μέχρι το απόγευμα, οπότε και η πλαζ κλείνει για να αλλάξει η «βάρδια» των γλυκύτατων θαλάσσιων χελωνών. 
-Παραλία για τουριστικές βουτιές: Στο Καλαμάκι, την πλαζ που στήθηκε μετά την τουριστική υπερ-ανάπτυξη του Λαγανά, και φιλοξενεί ολόκληρο τον κοσμοπολιτισμό του κόλπου, χωρίς όμως την υπερβολική φασαρία του τελευταίου. 
-Παραλία για ιαματικές βουτιές: Στα Ξύγκια, λίγο πιο βόρεια από την πόλη της Ζακύνθου, από τα σπήλαια των οποίων εκκρίνεται θείο, το οποίο κάνει τα νερά ιαματικά. 
-Παραλία για λίγους: Τα δυτικά «φιόρδ», όπως αυτά των παραλιών Πόρτο Βρώμη και Λιμνιώνα ή του απομονωμένου Μαραθιού, τα βράχια του οποίου καμουφλάρονται ιδανικά από τα πεύκα. 
-Παραλία για όλους: Το Ναυάγιο, που όσο κι αν έχει «φθαρεί» από την τιρκουάζ φήμη του, δεν την απέκτησε άδικα. Λίγες φορές έχετε την ευκαιρία να βουτήξετε σε μια παραλία-προϊόν φυσικού photoshop. 
-Παραλία για δύτες: Στην ήσυχη λίμνη Κεριού, όπου θα βρείτε και αρκετές σχολές καταδύσεων που θα σας προμηθεύσουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να δείτε τα υποβρύχια μονοπάτια των χελωνών. 
-Παραλία για party animals: Στο Πόρτο Ζόρο στον καταπράσινο Βασιλικό, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου τα beach bars και τα ταβερνάκια κρατούν σε εγρήγορση τους λουόμενους, όσο δεν κάνουν απλωτές γύρω από τους δύο μεγάλους βράχους, καταμεσής της θάλασσας. 

Πηγή: in2life.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.
Pin It button on image hover