Travel Plan

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

3 Φεστιβάλ της Άνοιξης, 3 Ξεχωριστοί Ανοιξιάτικοι Προορισμοί



Η άνοιξη έφτασε, οι αισθήσεις ξυπνούν, οι 3 ταξιδιωτικές εμπειρίες, που ακολουθούν είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσουν!

1.    Holi Festival, Jaipur, India


Ετοιμαστείτε να σας περιλούσουν με χρώματα και αρωματισμένο νερό!

Στην Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του Rajasthan, του μεγαλύτερου κράτους της ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ινδίας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το φημισμένο ινδουιστικό «Φεστιβάλ των Χρωμάτων - Holi», σηματοδοτώντας τον ερχομό της άνοιξης. Το “Holi” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να απολαύσουν, εν μέσω φρενήρων εορτασμών, μια ανεπανάληπτη εμπειρία αυτοσχέδιων και οργανωμένων εκρήξεων χρώματος!
Φέτος η έναρξή του είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου, ενώ συνδυάζεται και με το εξίσου μοναδικό, ετήσιο «Φεστιβάλ Ελεφάντων», το οποίο πρόκειται να λάβει χώρα στις 26 Μαρτίου. Ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις του τελευταίου, περιλαμβάνεται πόλο ελεφάντων και αγώνες διελκυστίνδας (άθλημα, που παίζεται μεταξύ δυο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί, προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της), ενώ την παράσταση κλέβει η φημισμένη παρέλαση των συμπαθών παχύδερμων, περίτεχνα ζωγραφισμένων.
Θα σας συμβουλεύαμε λοιπόν, να γεμίσετε τις βαλίτσες σας με μακριά πουκάμισα και παντελόνια, καθώς και μια καλή αντιηλιακή – η οποία θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του χρωματισμού του δέρματος (αν και θα πρέπει να υπολογίζετε ίσως και το καθιερωμένο πέταμα των ρούχων στο τέλος του φεστιβάλ) και να ξεκινήσετε για την πιο ιδιαίτερη ανοιξιάτικη απόδραση.

2.    Tulpenfestival, Noordoostpolder, Netherlands


Από τα τέλη Μαρτίου εώς τα μέσα Μαΐου, «στοιχισμένες» σειρές από ανθισμένες τουλίπες, απλώνονται σα χρωματιστές κορδέλες στο επίπεδο Ολλανδικό τοπίο. Η επαρχία της Flevoland φιλοξενεί περί τα 5.000 στρέμματα βολβών (τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο Noordoostpolder – μια ώρα βόρεια του Amsterdam). Κατά τη διάρκεια του ετήσιου “Countus Tulpenfestival” - 18 Απριλίου με 6 Μαΐου, σαφώς χαραγμένες διαδρομές σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε με διάφορους τρόπους (με αυτοκίνητο, με ποδήλατο, με άμαξα – άλογο ή και κάνοντας πεζοπορία) μεταξύ των πλέον εμπορικών λιβαδιών.
Πολύτιμη συμβουλή: να μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα στους πλακόστρωτους δρόμους του ιστορικού Urk, (στη δυτική ακτή του Noordoostpolder), – αυτό το όμορφο ψαροχώρι ήταν ένα απομονωμένο νησί, το οποίο το 1942 κατόπιν κάποιων εγγειοβελτιωτικών έργων «απορροφήθηκε» από την ηπειρωτική χώρα.

 3.  Madeira Flower Festival, Madeira Island, Portugal


Η Μαδέϊρα της Πορτογαλλίας ή αλλιώς ο «πλωτός κήπος του Ατλαντικού», όπως είναι γνωστή, απέχει από την Αφρικανική ακτή 499 χλμ, ενώ μόλις 90 λεπτά από τη Λισσαβώνα. Στη Funchal, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, στα κτίρια, στους δρόμους και στις βιτρίνες των καταστημάτων «ανθίζουν» τοιχογραφίες, γλυπτά και περίτεχνα χαλιά λουλουδιών κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Λουλουδιών (Μάϊος 9 - 15). Το κύριο δρώμενο του Φεστιβάλ είναι η κυριακάτικη «Παρέλαση των Λουλουδιών», όπου δεκάδες άρματα και χιλιάδες κοστούμια χορευτών αποκλειστικά φτιαγμένα από λουλούδια, κινούνται στο ρυθμό της παραδοσιακής καστανιέτας της Μαδέρας, brinquinho - ένα ιδιαίτερο κρουστό όργανο.
Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε το Σάββατο το πρωϊ τη μικρότερου μεγέθους Παιδική Παρέλαση, η οποία καταλήγει με τα μικρά παιδιά, που λαμβάνουν μέρος, να χτίζουν ένα «Τοίχο Ελπίδας» από λουλούδια.

Πηγή: capital.gr

Pin It button on image hover