Travel Plan

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου στο Ντουμπάι



Επίσημα εγκαίνια πραγματοποίησε χθες 28 Φεβρουαρίου, το νέο ξενοδοχείο του Ντουμπάι JW Marriott Marquis Hotel, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το υψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, αφού ξεπερνά ακόμη και τον Πύργο του Άιφελ φτάνοντας το Empire State Building.
Το ξενοδοχείο, έχει ύψος 355 μέτρα γεγονός που το κάνει κατά 35 μέτρα ψηλότερο από τον Πύργο του Άιφελ και μόλις 26 μέτρα πιο χαμηλό από το Empire State Building. Μέχρι χθες, ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο θεωρούνταν το Rose Tower, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Ντουμπάι και έχει ύψος 333 μέτρα. 

 
Το JW Marriott Marquis Hotel αποτελείται από δύο πύργους που έχουν 72 ορόφους ο καθένας και μοιάζουν με φοίνικες τις ερήμου. Συνολικά διαθέτει 1.608 δωμάτια με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή για να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή θέα,κάθε πύργος έχει δύο προεδρικές σουίτες, 506 δωμάτια τύπου King, 156 τυπικά δίκλινα δωμάτια, τέσσερα δωμάτια είναι εξοπλισμένα ειδικά για άτομα με αναπηρία και 118 γωνιακές σουίτες. Τα υπόλοιπα 22 executive δωμάτια παρέχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης κατ' απαίτηση των επισκεπτών. Σε κάθε δωμάτιο ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του LCD τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας 46 ιντσών που μπορεί να συνδεθεί με laptop, MP3 players και φωτογραφικές μηχανές, ενώ τα δωμάτια είναι όλα πολύ ευρύχωρα, ξεκινώντας με τα τυπικά δίκλινα δωμάτια να έχουν έκταση 53 μ².


Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης 14 εστιατόρια και μπαρ, σπα και γυμναστήριο, εξωτερική πισίνα, δύο αίθουσες δεξιώσεων και 24 αίθουσες συσκέψεων, ενώ το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την κουζίνα αποτελείται από διάσημους και βραβευμένους σεφ. Προς το παρόν θα ανοίξει μόνο ο ένας πύργος του με τα 804 δωμάτια, ενώ ο 2ος με τα υπόλοιπα 804 υπολογίζεται να ανοίξει το 2014.

Πηγή: iefimerida.gr
Pin It button on image hover