Travel Plan

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Hanami, το πιο όμορφο έθιμο στον κόσμο!


Hanami σημαίνει κυριολεκτικά «η απόλαυση της θέας λουλουδιών» και είναι ένα γιαπωνέζικο παραδοσιακό έθιμο, κατά το οποίο απολαμβάνει κανείς στην πράξη την ομορφιά των λουλουδιών.  Πηγή και ταυτόχρονα προϊόν θαυμασμού αποτελούν τα ανθισμένα δέντρα κερασιάς και ενίοτε δαμασκηνιάς. 

Από τα τέλη Μαρτίου εώς τις αρχές Μαΐου, η Ιαπωνία μετατρέπεται σε ...

έναν επίγειο παράδεισο, βγαλμένο σχεδόν σαν από πίνακες του Μονέ, γεμάτο ανθισμένα δέντρα κερασιάς.  Γεγονός το οποίο χαιρετίζεται από τους Ιάπωνες με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει προβλέψεις σχετικά με την άνθιση των δέντρων, τις οποίες παρακολουθούν στενά όλοι οι φανατικοί οπαδοί του εθίμου, καθώς τα άνθη έχουν διάρκεια ζωής μόλις μιας ή δύο εβδομάδων.

Στη σύγχρονη Ιαπωνία το Hanami συνήθως συνίσταται στη διοργάνωση μιας εξωτερικής γιορτής, κατώ από τα ανθισμένα δέντρα κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά και της νύχτας.  Μάλιστα σε διάφορα μέρη τοποθετούνται τα γνωστά παραδοσιακά κινέζικα χάρτινα φανάρια, προκειμένου να διευκολύνουν τη νυχτερινή θέαση.

Σας παραθέτουμε εδώ τα 3 καλύτερα σημεία στο Τόκιο, την Ιαπωνικής πρωτεύουσας, όπου μπορείτε να γιορτάσετε και ‘σεις το Hanami:
1.    Shinjuku Gyoen: πάρκο, που φιλοξενεί 1.500 δέντρα κερασιάς,
2.    Ueno Park: το πάρκο με τις πολυπληθέστερες γιορτές, φιλοξενεί τη «Λεωφόρο των Κερασιών»,
3.    Meguro River: οι όχθες του ποταμού είναι γεμάτες δέντρα κερασιάς.

Αν και ο καλύτερος τρόπος ίσως για να απολαύσει κανείς τις ανθισμένες κερασιές αυτές τις μέρες στην Ιαπωνία, είναι μια βαρκάδα στην τάφρο του κάστρου Edo!

Shinjuku Gyoen
Meguro River



Pin It button on image hover