Travel Plan

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μαγευτική Ταϊλάνδη!




Η Ταϊλάνδη - πρώην Βασίλειο του Σιάμ, διατήρησε τα μοναδικά μνημεία του πολιτισμού της περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη νοτιοανατολική Ασία.  Αρχαίες πόλεις, βουδιστικοί ναοί συνυπάρχουν αρµονικά µε παρθένα τροπικά δάση τόσο στο βορρά, όσο και στα εξωτικά νησιά του νότου.

Λαμπροί ναοί, επιβλητικά παλάτια, αρχαίες πόλεις, λευκές αμμώδεις παραλίες, καταπράσινα βουνά, µια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, μερικά από τα ...

πιο φημισμένα ξενοδοχεία στον κόσμο και µια ξεχωριστή κουζίνα συνθέτουν το παζλ των διακοπών σας στην Ταϊλάνδη.

Οι αντιθέσεις κυριαρχούν στη χώρα.  Από τους ναούς της Bangkok με τις ολόχρυσες στέγες μέχρι την πολύβουη εικόνα του κέντρου, µε τα παζάρια και την κίνηση, από το πλήθος των εμπορικών γειτονιών έως την ήρεμη γοητεία των αγροτικών πόλεων μέχρι τα συναρπαστικά τροπικά παραλιακά θέρετρα, οι επιλογές στην Ταϊλάνδη είναι ατελείωτες.

Η πρωτεύουσα της Bangkok κατέχει ένα ιδιόρρυθμο ρεκόρ Guinness, σαν το μέρος με το μακρύτερο όνομα.  Η πλήρης ονομασία της είναι: “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”!

Και αν αυτό δε σας έπεισε να την επισκεφθείτε, αξίζει να αναφερθεί ότι η Bangkok βρισκόταν στο top 5 για την «Καλύτερη Πόλη του Κόσμου»,  του παγκοσμίως αναγνωρισμένου ταξιδιωτικού περιοδικού “Travel & Leisure”, από το 2005 έως το 2008 - χρονιά κατά την οποία και κατέκτησε εντέλει την 1η θέση, εκτοπίζοντας πόλεις-μύθους όπως η Νέα Υόρκη και η Ρώμη.

Με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα, φανταστικό φαγητό, άφθονες επιλογές για ψώνια, έντονα σκηνικά και νυχτερινή ζωή έχει αναχθεί δικαιωματικά σε έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως.



 Πηγή: capital.gr
Pin It button on image hover