Travel Plan

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το Παρίσι την Άνοιξη!


Φωτογραφία: Frank Heuer, laif/Redux - πηγή: travel.nationalgeographic.com

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή απ' την άνοιξη για ν’ απολαύσει κανείς την «Πόλη του Φωτός»!  Μια βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα, περπατώντας μια από τις αμέτρητες γέφυρές του, υπό το ανοιξιάτικο φως δίνει μια άλλη οπτική της πόλης.

Την άνοιξη όμως την πόλη αναδεικνύουν πραγματικά τα εξαιρετικά πάρκα της.  Ξεχωρίζουν οι φημισμένοι «Κήποι του Λουξεμβούργου», όπως επίσης και ...

οι “ Jardin des Tuileries”, αναφερόμενοι στην καθημερινότητα πολύ συχνά και ως «κήποι του Λούβρου».  Η πλειοψηφία των παρισινών πάρκων είναι εφοδιασμένη με άνετες καρέκλες, σε ένα πράσινο μεταλλικό χρώμα – εναρμονισμένες πλήρως με το περιβάλλον, όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, διαβάζοντας το βιβλίο σας ή απλά ρεμβάζοντας!

Οι «Κήποι του Λουξεμβούργου» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της πόλης και φιλοξενούν το ομώνυμο «Παλάτι του Λουξεμβούργου», το οποίο χτίστηκε κατ’ εντολή της Μαρίας των Μεδίκων (συζύγου του βασιλιά Ερρίκου του Δ’ της Γαλλίας) ως πιστό αντίγραφο του «Μικρού Παλατιού» στη γενέτειράς της στη Φλωρεντία.  Οι «Κήποι του Λουξεμβούργου» αυτή την εποχή είναι μια πραγματική όαση, η οποία περιμένει ολάνθιστη να σας μαγέψει!  Στους «Κήπους του Λουξεμβούργου» βρίσκει κανείς ένα σκάκι σε διαστάσεις ανθρωπίνου σώματος, όπου μπορεί να περάσει το χρόνο του ευχάριστα, ακονίζοντας παράλληλα το μυαλό του.

Οι “Jardin des Tuileries” βρίσκονται μεταξύ του μουσείου του Λούβρου και της “Place de la Concorde”, σε ένα εξαιρετικό σημείο για την αναγκαία ανάπαυλα από την περιήγησή σας στην πόλη.  Ιδιαίτερα σιντριβάνια – σήμα κατατεθέν το σιντριβάνι-υποβρύχιο του πάρκου και εξαιρετικά γλυπτά, γνωστών Γάλλων ως επί το πλείστον εικαστικών, στολίζουν τους κήπους.  Η "Orangerie", στο δυτικό τμήμα του πάρκου - κοντά στο Σηκουάνα, φιλοξενεί μεταξύ άλλων το διάσημο "Φιλί" του φημισμένου γλύπτη Auguste Rodin.

Σε μια επίσκεψή σας στο Παρίσι, μη χάσετε την ευκαιρία λοιπόν, να απολαύσετε έναν καφέ κάτω από τις αχτίνες του ήλιου στα φιλόξενα και μοναδικά πάρκα του!



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



Jardin des Tuileries
Jardin du Louxemburg



Pin It button on image hover