Travel Plan

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μόναχο: η αυθεντική Γερμανία





Το Μόναχο είν’ η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας και μια κατά γενική ομολογία πόλη με γνήσιο γερμανικό χαρακτήρα.

O ποταμός Isar, ένας από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου του Δούναβη, διασχίζει την πόλη, στα βόρειά της οποίας βρίσκονται οι βαυαρικές Άλπεις, το φυσικό σύνορο της χώρας με την Αυστρία.  Στο Μοναχό επομένως μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση από ...

το τυπικό μεν, βαρύ δε γερμανικό ψύχος!  Ιδανική εποχή για τους επισκέπτες δεν είναι άλλη από την άνοιξη.

Όμορφο και παραδοσιακό, το Μόναχο δεν παύει να είναι η τρίτη μεγαλύτερη, σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα από τα πλέον φημισμένα αξιοθέατα της πόλης αποτελούν τα κεντρικά γραφεία της BMW, της τεράστιας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.  Η συμβολική σημασία του κτιρίου σε συνδυασμό με τη φουτουριστική αρχιτεκτονική του, οδήγησαν στην ανακήρυξή του σε «ιστορικό» κτίριο το 1999.

Η πόλη είναι συνολικά ένας θησαυρός τόσο ιστορικών όσο και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτιρίων, από τότε που ανακατασκευάστηκαν τα κατεστραμμένα από τον πόλεμο, αλλά και δημιουργήθηκαν νέα.  Η καρδιά της πόλης χτυπά στη “Marienplatz”, την οποία και περιτριγυρίζουν ορισμένα από τα σημαντικότερα κτίρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν περίπου 1.000 μπιραρίες και βρίσκονται μερικές από τις παλαιότερες ζυθοποιίες στον κόσμο.  Η μπίρα είναι ως γνωστό ένα αναπόσπαστο συστατικό της γερμανικής αλλά και της τοπικής βαυαρικής λαϊκής παράδοσης, δεδομένου ότι η Βαυαρία είναι πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή λυκίσκου. 
 
Pin It button on image hover