Ένα ιδιαίτερο, ψυχαγωγικό και συνάμα επιμορφωτικό διήμερο ακολουθεί στις εκδηλώσεις του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στις 29 και 30 Ιουνίου !
Η Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης περιλαμβάνει πρωτότυπες δράσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, εικαστικών και παραδοσιακών τεχνιτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό!
Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 29/6
Σάββατο 29/6
Γιορτάζουμε τα «670 χρόνια από το Θρύλο του Δράκου της Ρόδου»
Στις 19:00 ανοίγει η Οπλοθήκη De Milly (ή Θόλαρος), στην πλατεία Σύμης (έναντι ΔΕΗ), για τα Αποκαλυπτήρια του Δράκου που σχεδίασαν οι εικαστικοί: Μιχάλης και Αντζέλικα Τριανταφύλλου και κατασκεύασαν με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών και τη χορηγία του Χρήστου Ευστρατίου! Ένα έργο των πολιτών της Ρόδου, που φιλοξενείται στον επιβλητικό μεσαιωνικό χώρο, που παραχωρήθηκε γι’ αυτό το σκοπό από την 4η ΕΒΑ.
Στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, Αναπαράσταση του κατορθώματος του Ιππότη Ντε Γκοζόν με τη συνεργασία του Ιππικού Ομίλου Ιαλυσού και Θεματική Παρέλαση αφιερωμένη στο θρύλο του Δράκου, μετά ηχηρής μουσικής … Έναρξη Οπλοθήκη de Milly (ή Θόλαρος). Τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Πομπή μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την ίδια μέρα, από τις 20:30, θα πραγματοποιούνται στα Πλατανάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, δρώμενα από το Trio Bastardi*, τους Ιππότες του Μεσαιωνικού Ρόδου, τους Alma Salto και τους Μεσαιωνικούς Τυμπανιστές!
Κυριακή 30/6 στις 18:30
“Μία Δημιουργική Μέρα στο Μεσαίωνα”
Στην εσωτερική τάφρο του τομέα της γλώσσας της Γερμανίας (κάτω από την Πύλη Τηλεβόλων ή Αγ. Αντωνίου/Πλατανάκια) σε ένα από τα πιο όμορφα τμήματα της Τάφρου, υπό την πυκνή σκιά των δέντρων, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια παλιών και παραδοσιακών, υπό τους ήχους της ζωντανής μουσική, με … ιδιαίτερο φαγητό και καλό κρασί!
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:Διαδραστικό, κωμικό δρώμενο από τους Trio Bastardi*
Αφηγήσεις μεσαιωνικών παραμυθιών, μετά μουσικής, από την Έλλη Γιαννάκη
Ζωντανή Μουσική από τους Alma Salto και τους Μεσαιωνικούς Τυμπανιστές
Δρώμενα με ξιφομαχίες από τους Ιππότες του Μεσαιωνικού Ρόδου
Βόλτες με άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Ιαλυσού
Επίδειξη με Εκπαιδευμένο Γεράκι** από το Νίκο Καλομοίρη
Εντυπωσιακούς Ξυλοπόδαρους
Και ακόμα τα επιμορφωτικά εργαστήρια:
- Ξύλου, Σίδερου και Xειροποίητου Kοσμήματος από την Τσέχικη Ομάδα:
“Antropos”
- Αργυροχοϊας από την ομάδα του Λευτέρη Σκαρπέτη
- Ξιφομαχίας, από το Θανάση Διαμαντή της ομάδας “Arma North Athens” και τους Ιππότες του Μεσαιωνικού Ρόδου: Παύλο, Μάριο και Αντρέα
- Τοξοβολίας από τον όμιλο “Φλόγα”
- Τεχνικής Βοτσαλωτού και Μωσαϊκού από Μάρμαρο από τους Πέτρο & Νίκο Κελεπέρα
- Βυζαντινά Αρχιγράμματα και Δερμάτινα Περιβραχιόνια από τη Σμάρω Λεντάκη
- Υφαντική με την Ανέμη από την Κωνσταντίνα Αναγνώστη
- Κατασκευής Ξυλόφουρνου από Πηλό από το Ραφαέλο di Meglio, μία παμπάλαια τεχνική που αναβιώνει στις μέρες μας, καθώς τα οικολογικά, υλικά φυσικής δόμησης, γίνονται ξανά χρηστικά και αναγνωρίζεται η αξία και η λειτουργικότητα τους.
*Λίγα Λόγια για τους Trio Bastardi …. Πρόκειται για ένα νέο Κωμικό, Διαδραστικό Δρώμενο, του «Μεσαιωνικού Ρόδου», εμπνευσμένο από το γεγονός ότι οι Ιππότες του Τάγματος του Αγ. Ιωάννη, αν και … καλόγεροι, δεν έπαυαν να τηρούν παράνομους δεσμούς με γυναίκες, κυρίως «κοινές» και να … σπέρνουν νόθα παιδιά, που αργότερα διεκδικούσαν την αναγνώριση ή ακόμα και την περιουσία των πατεράδων τους!
Παίζουν: Σοφία, Ορφανίδη, Δήμητρα Κοτλίδα, Γιάννης Ελενίτσας
Αφηγητής: Αντώνης Αρχοντάκης
Κείμενα: Αντώνης Αρχοντάκης
Επεξεργασία Κειμένου: Γιάννης Ελενίτσας
Ιδέα – Επιμέλεια: Άννα Αχιολά
***Λίγα Λόγια για τα Μεσαιωνικά Γεράκια της Ρόδου … πρόκειται για τα πιο φημισμένα κυνηγετικά Γεράκια του τότε γνωστού κόσμου, που κόστιζαν όσο ένας βασιλικός ίππος. Σε αυτά παίζονταν στοιχήματα και κάποτε ο Μάγιστρος Ντ’ Αμπυσόν, προσπαθώντας να πατάξει το τζόγο, επέβαλλε σημαντικές ποινές, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Τα Γεράκια αυτά ζούσαν κυρίως στη Νότια Ρόδο και τα δώριζαν οι Μάγιστροι του νησιού σε βασιλιάδες της Ευρώπης και της Ανατολής, ζητώντας σημαντικά ανταλλάγματα κυρίως για τον πόλεμο.
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις.
Πηγή: news.travelling.gr