Travel Plan

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο πρωτότυπα σκι φεστιβάλ του πλανήτη


Αν αγαπάτε το σκι αλλά αναζητάτε και άλλες συγκινήσεις τότε τα παρακάτω φεστιβάλ ανά τον πλανήτη έχουν φτιαχτεί ειδικά για εσάς. Μαγειρική, μουσική, άφθονο γέλιο και εναλλακτικές δραστηριότητες σας περιμένουν το 2012 σε τοπία συγκλονιστικής ομορφιάς.


Όσο περισσότερα χειμερινά θέρετρα για σκι εντάσσουν στο «πρόγραμμα» τους το συνδυασμό χειμερινών σπορ και events που σχετίζονται με μουσική, ψυχαγωγία και φαγητό, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η τελική επιλογή. Η «δράση» ξεκινά στο Λονδίνο με το 4ο Relentless Freeze Festival στο Battersea Power Station το ερχόμενο Σάββατο. Ολοκληρωμένο, με δυνατότητα για άλμα 32 μέτρων και τέσσερις μουσικές σκηνές με live, υπόσχεται, αν μη τι άλλο, μια όμορφη έναρξη της χειμερινής σαιζόν. Από κει και πέρα όμως, πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας;

Chef's Cup, Alta Badia, Ιταλία (22-27 Ιανουαρίου)

Το Chef's Cup είναι μια πραγματική γιορτή της υψηλού επιπέδου κουζίνας, στην καρδιά των Δολομιτών στη βορειοανατολική Ιταλία. Γέννημα της έμπνευσης του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin τοπικού σεφ Norbert Niederkofler, φιλοξενεί 400 από τους καλύτερους σεφ της υφηλίου που συζητούν για τις νέες τάσεις στη μαγειρική και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα συναγωνίζονται με φιλικές διαθέσεις πάνω στο χιόνι. Οι επισκέπτες επωφελούνται των γευστικών αποτελεσμάτων, παίρνουν μαθήματα μαγειρικής στο τρίο των εστιατορίων της Alta Badia που έχουν τιμηθεί με αστέρι Michelin και περνούν καλά με τα διάφορα events στις πλαγιές.

Winter TEVA Mountain Games, Vail, ΗΠΑ (10-12 Φεβρουαρίου)



Το 2012 φέρνει μαζί του τα εναρκτήρια Vail Winter TEVA Mountain Games, με επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές να συρρέουν στο θέρετρο αναζητώντας περιπέτεια, μουσική, καθώς και το βραβείο των 60.000 δολαρίων. Διαγωνισμοί που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σκαρφάλωμα στον πάγο, σκι Telemark (όπου τα πέδιλα του σκι είναι πολύ πιο χαλαρά δεμένα με τα πόδια του διαγωνιζόμενου σε σχέση με το κλασσικό σκι), αγώνες τρεξίματος με παγοπέδιλα, ποδηλατικούς αγώνες τύπου cyclocross, κι όλα αυτά μαζί με δωρεάν συναυλίες, ταινίες, διαγωνισμούς χιονογλυπτικής και πολλά-πολλά πάρτυ .

Momentum Ski Festival, Crans Montana, Ελβετία (16-18 Μαρτίου)


Απλώνοντας τα «πλοκάμια» του και στα πρωταθλήματα City Ski, που παραδοσιακά φιλοξενούνταν στο Courmayeur, το Momentum Ski Festival θα λάβει χώρα στην Crans Montana, συμπληρώνοντας το μετά το σκι σκηνικό με ένα έξοχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Με τον επαγγελματία σκιέρ Warren Smith και την ομάδα του να παρέχουν «προπονητικές» συμβουλές και τον Marcus Brigstocke να είναι υπεύθυνος για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες  το άφθονο κέφι θεωρείται εξασφαλισμένο.

Meribel Live, Γαλλία (19-23 Μαρτίου)


Το Méribel Live εξελίχθηκε, από το «ταπεινό» του ξεκίνημα σαν μια δωρεάν συναυλία των The Feeling στις πίστες του Méribel το 2008, σε μια ολόκληρη εβδομάδα – γιορτή της γαλλικής και βρετανικής μουσικής. Την προηγούμενη χρονιά, ο όχι ιδιαίτερα γνωστός τότε Ben Howard έπαιξε μπροστά ούτε λίγο ούτε πολύ σε …50 άτομα, ενώ η Sophie Ellis-Bextor ταρακούνησε το θέρετρο – τσεκάρετε το www.meribel.net για νέα όσον αφορά στο line-up του 2012.

Altitude, Mayrhofen, Αυστρία (26-31 Μαρτίου)

Οι λόφοι του Mayrhofen θα ζωντανέψουν από τους ποταμούς γέλιου το Μάρτη, όταν και κάποια από τα μεγαλύτερα σημερινά ονόματα της κωμωδίας και της πρόζας θα «καταλάβουν» το αυστριακό θέρετρο. Έχοντας ήδη «χτίσει» ένα εκπληκτικό cast καλλιτεχνών από τότε που φιλοξενούνταν στο Méribel, το Altitude θα γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια παρέα με stand-up κωμικούς όπως ο Jimmy Carr, ο Frankie Boyle, ο Ed Byrne, ο Marcus Brigstocke και ο Al Murray .

Jazz Up, Avoriaz, Γαλλία (31 Μαρτίου – 6 Απριλίου)

Το ετήσιο Jazz Up festival, που γίνεται κάθε χρόνο στην Avoriaz, συγκεκριμένα στην περιοχή για σκι Portes du Soleil, έχει ήδη μετατραπεί σε μία διεθνή «μάζωξη» των φίλων του σκι και της jazz. Το φεστιβάλ του 2012 θα περιλαμβάνει 7 headline συναυλίες and 40 «δείπνα-κονσέρτα» σε τοπικά εστιατόρια και μπαρ, μεταξύ άλλων με τους Biréli Lagrène, Pura Fé και τους Naturally 7.



TELUS, Whistler, Καναδάς (13-22 Απριλίου)

Το 17ο ετήσιο TELUS festival υπόσχεται να είναι το μεγαλύτερο πάρτι για το τέλος της χειμερινής σαιζόν, με επαγγελματικό freestyle σκι και διαγωνισμούς snowboard, δωρεάν συναυλίες, επιδείξεις μόδας, κωμικούς, καλές τέχνες, διαγωνισμό χορού, καθώς και γυρίσματα μιας ταινίας για extreme sports.

Πηγή: clickatlife.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover