Travel Plan

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Πράσινο» καρναβάλι 26ο Κορθιανό Καρναβάλι στην Άνδρο


Καρναβάλι με… οικολογική συνείδηση θα είναι το 26ο Κορθιανό Καρναβάλι στην Άνδρο σύμφωνα με τους διοργανωτές του, καθώς θα έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, πράγμα αναγκαίο μετά την οικολογική καταστροφή που υπέστη το νησί από την υποχώρηση της χωματερής στη θάλασσα. 


Έτσι φέτος θα επαναχρησιμοποιηθούν περσινά υλικά, θα ανακυκλωθούν σκουπίδια για να μεταμορφωθούν σε αποκριάτικα άρματα και θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά με σκοπό να γίνει τέχνη από… σκουπίδια. Όπως κάθε χρόνο θα γίνει η μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων υπό τους ήχους σάμπα και reggae από το σχήμα Batala από τη Βραζιλία, θα εορταστεί η βάκχικη γιορτή του Διόνυσου και θα γίνει Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους με αφετηρία το μεσαιωνικό Κάστρο. Oι εκδηλώσεις των αποκριών θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με τη Σαρακοστιανή γιορτή και άφθονα κούλουμα, μπόλικο κρασί και ρακί στην πλατεία. 

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, «τρέχει» από τις αρχές του Φεβρουαρίου μία ακόμα δράση με τίτλο « Κάνε τέχνη από σκουπίδια», καλώντας όλους τους Ανδριώτες και όχι μόνο, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με ότι ανακυκλώσιμο «σκουπίδι», να φτιάξουν και να παρουσιάσουν το δικό τους έργο στην πλατεία του Κορθίου.

Πηγή: in2life.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover