Travel Plan

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Μάλτα με τη μοναδική γοητεία και μίγμα επιρροών μέσα στο πέρασμα των αιώνων


Το µικροσκοπικό αρχιπέλαγος της Μάλτας ανάµεσα στην Ευρώπη και την Αφρική είναι ένα σηµείο που θέλησαν να κατακτήσουν πολλοί, για αυτό και αποτέλεσε συχνό στόχο εισβολής. Οι Ιππότες του Τάγµατος τους Αγίου Ιωάννη (αργότερα της Μάλτας) κληροδότησαν στο µέρος παλάτια, µε πιο φηµισµένο αυτό του Μεγάλου Μαγίστρου, εντυπωσιακά φρούρια που προφύλασσαν το νησί από τις επιδροµές των πειρατών και των επίδοξων κατακτητών και φυσικά µια δοξασµένη λαµπερή πρωτεύουσα, τη Βαλέτα, ενώ η κληρονοµιά που άφησαν οι Βρετανοί ήταν οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαµοι, κρύα βουτήµατα και λατρεία για το τσάι. 


Αυτοί όµως που άφησαν την πιο θαυµαστή κληρονοµιά στα νησιά ήταν οι πρώτοι άποικοί τους: οι εντυπωσιακοί µεγαλιθικοί ναοί, που δεν συγκρίνονται µε τίποτε άλλο στον κόσµο. Η Μάλτα, το µεγαλύτερο από τα νησιά έχει τα πιο κοσµοπολίτικα θέρετρα και τους πιο πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς, ενώ το Γκότσο µε την ακρόπολη του Cittadella και το µικροσκοπικό Κοµίνο προσφέρουν αυθεντική εξοχή και πιο χαλαρούς ρυθµούς. 


Με θέα στον εντυπωσιακό Κόλπο Balluta το Le Meridien St. Julians Hotel & Spa  εκφράζει απόλυτα την ιστορία και την παράδοση της Μάλτας εκφρασµένη µέσω µιας σύγχρονης οπτικής γωνιάς. Η µοντέρνα σχεδίαση του ξενοδοχείου δένει απόλυτα µε τον σκηνικό της έπαυλης του 19ου στους κήπους της οποίας στεγάζεται. Το εστιατόριο Scirocco σερβίρει µεσογειακή κουζίνα ενώ το pool bar στον τελευταίο όροφο, είναι το υψηλότερο σε όλη τη Μάλτα συνδυάζοντας χαλάρωση και εκπληκτική θέα. Το Le Méridien St Julians Hotel and Spa απέχει µόλις 5 λεπτά µε τα πόδια από τα καταστήµατα της Sliema, καθώς και από τα φηµισµένα µπαρ και κλαµπ της Paceville.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover