Travel Plan

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ντόχα ! Η μεγαλοπρέπεια της Μέσης Ανατολής


Η Ντόχα, η πρωτεύουσα του Εµιράτου του Κατάρ, είναι µια πόλη... “under construction”. Με θεόρατους ουρανοξύστες να ξεφυτρώνουν µέσα από την έρηµο, τεχνητά νησιά να κάνουν την εµφάνισή τους στον Περσικό Κόλπο, αχανή εµπορικά malls για shopping µέχρι τελικής πτώσεως και αξιόλογα πολιτιστικά κέντρα, παίρνει τη σκυτάλη από το Ντουµπάι και καθιερώνεται ως η νέα µητρόπολη του µέλλοντος στη Μέση Ανατολή.




Η χλιδή στη Μέση Ανατολή έχει λάβει τροµακτικές διαστάσεις και τη µορφή µιας άτυπης... πανδηµίας! Πριν από µερικά χρόνια θεωρούσες ότι η υπερβολή και το χρήµα που έρρεε άφθονο ήταν µονοπώλιo του Ντουµπάι. Στις µέρες µας, έχουν µπει κι άλλες χώρες στο παιχνίδι του εντυπωσιασµού... Το Οµάν, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, όλα είναι «παιδιά» του πετρελαίου, καθώς αναπτύχθηκαν απότοµα χάρη στις πλούσιες πετρελαιοπηγές της περιοχής. Το εµιράτο του Κατάρ στην οµώνυµη χερσόνησο, στις ανατολικές ακτές της Σαουδικής Αραβίας, ακολούθησε το παράδειγµα του «Λας Βέγκας της Ανατολής» και δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά. Η πρωτεύουσά του, Ντόχα, γίνεται προπύργιο θεαµατικών αλλαγών και, όπως όλα δείχνουν, είναι ο επόµενος διάδοχος. Γεµάτο µε την µυσταγωγική γοητεία της Μέσης Ανατολής, το ξενοδοχείο St. Regis Doha παρουσιάζει ένα µεγαλοπρεπές και πολυτελές περιβάλλον µε φόντο το µπλε της θάλασσας του Περσικού Κόλπου. Γύρω από το ξενοδοχείο πανύψηλοι αµµόλοφοι σε συνδυασµό µε τα την αρχαία αρχιτεκτονική συνθέτουν ένα µοναδικά ειδυλλιακό τοπίο. Συνεχίζοντας την παράδοση κάθε επισκέπτης που επιλέγει το St. Regis Doha απολαµβάνει τις κορυφαίες υπηρεσίες του ξενοδοχείου, όπως τον δικό του προσωπικό Μπάτλερ και µια ακόµα µακρά λίστα υπηρεσιών αφιερωµένες στην δηµιουργία µιας µοναδικής εµπειρίας διαµονής. Για το τελευταίο άλλωστε φροντίζουν και τα 10 restaurants, bar & lounges τα οποία και φέρουν τις υπογραφές διασηµοτήτων όπως των Gordon Ramsay, Hakkasan, Al-Sultan Brahim, Jazz at Lincoln Center καθώς και το εντυπωσιακό Remede Spa. 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover