Travel Plan

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα καλύτερα φθινοπωρινά ταξίδια για το 2012




Σας προτείνουμε τα καλύτερα φθινοπωρινά ταξίδια για το 2012, σε μέρη που φιλοξενούν φεστιβάλ και εκδηλώσεις, είτε ξεχωρίζουν για τις ομορφιές και τα αξιοθέατά τους αυτή την περίοδο.





Τι κι αν ο καιρός αρχίζει να δροσίζει. Το φθινόπωρο αποτελεί ιδανική εποχή για ταξίδια, ιδιαίτερα σε μέρη που φιλοξενούνται φεστιβάλ και εκδηλώσεις με αφορμή τη συγκεκριμένη εποχή.

Το National Geographic, προτείνει τα καλύτερα φθινοπωρινά ταξίδια για το 2012…


Διεθνής γιορτή αερόστατου, Albuquerque, Νέο Μεξικό





Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στον ουρανό πάνω από τη μεγαλύτερη πόλη στο Νέο Μεξικό, από τις 6 έως τις 14 Οκτωβρίου για το 41ο Albuquerque International Balloon Fiesta. Περισσότερα από 600 αερόστατα αναμένεται να απογειωθούν όλα μαζί, από μια τεράστια περιοχή που ισοδυναμεί σε έκταση με 54 γήπεδα ποδοσφαίρου. Οι φετινές εκδηλώσεις, συμπίπτουν επίσης με τα γενέθλια 100 χρόνων για το Νέο Μεξικό.





Devil’s Pool στους καταρράκτες Victoria Falls, Livingstone, Ζάμπια

Η ξηρή σεζόν (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος), στην κορυφή του μεγαλύτερου καταρράκτη του κόσμου, δίνει τη σπάνια ευκαιρία στους επισκέπτες, να κολυμπήσουν στην πιο εντυπωσιακή φυσική πισίνα του κόσμου, στις άκρες του καταρράκτη!


Στο χείλος του, στα 110 μέτρα, βρίσκεται η επονομαζόμενη «πισίνα του διαβόλου», προσβάσιμη από το νησί Λίβινγκστον στη μεριά της Ζάμπια (οι περισσότερες τουριστικές περιοχές βρίσκονται στην πλευρά της Ζιμπάμπουε). Το φθινόπωρο, όταν το ποτάμι είναι στο χαμηλότερο σημείο του και λιγότερο ορμητικό, ένας φυσικός βράχος σαν τοίχος στην άκρη του καταρράκτη, επιτρέπει την ασφαλή κολύμβηση στην «πισίνα», δίπλα στο σημείο όπου πέφτουν τα νερά!

Εθνικό φεστιβάλ συγκομιδής μήλων, Arendtsville, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ


Για δύο Σαββατοκύριακα τον Οκτώβριο, οι Δήμοι Arendtsville και Biglerville, γιορτάζουν το φθινόπωρο με το Εθνικό φεστιβάλ συγκομιδής μήλων. Εκτός από τα κεράσματα που έχουν να κάνουν με το μήλο –ντόπια φρούτα, μηλίτης, σπιτικά ζυμαρικά και σάλτσα, μηλόπιτα κ.ά.- διοργανώνονται επίσης κι άλλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις με αυτοκίνητα αντίκες, καλλιτεχνικές εκθέσεις, παζάρια κ.ά.

Λίμνες Great Masurian, Βορειοανατολική Πολωνία


Η Masuria στη βορειοανατολική Πολωνία, είναι μια αραιοκατοικημένη περιοχή με 2.000 λίμνες (με μεγαλύτερες τις Niegocin και Sniardwy) και νησάκια με πυκνά δάση, που βρίσκεται περίπου 270 χλμ. από τη Βαρσοβία. Ένα δίκτυο ποταμών και καναλιών καθιστά δυνατή τη μετάβαση από λίμνη σε λίμνη, με καγιάκ, μικρά σκάφη, ή ιστιοφόρα. Το καλοκαίρι ο τουρισμός είναι πολύς και ο χειμωνιάτικος καιρός φτάνει νωρίς, οπότε προγραμματίστε ένα ταξίδι το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στα δρομάκια με τα πεσμένα φύλλα των δέντρων και να κάνετε βόλτες στα όμορφα δάση (όπου ζουν βίσωνες, άλκες και αγριόχοιροι) .

Αρκετά μονοπάτια στα γύρω χωριά και τις πόλεις (συμπεριλαμβανομένων των Elk, Ketrzyn, Gizycko, Mikolajki, Mragowo, Ryn και Wegorzewo) οδηγούν σε εντυπωσιακά κάστρα, μπαρόκ εκκλησίες, αποθήκες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και άλλα ιστορικά μνημεία.

Διεθνής έκθεση λευκής τρούφας της Alba, Alba, Ιταλία


Στην περιοχή Πιεμόντε, στα βορειοδυτικά της Ιταλίας, οι κυνηγοί τρούφας και τα κυνηγόσκυλά τους, ψάχνουν σχολαστικά στα πλούσια δάση κάθε φθινόπωρο, για το θαμμένο θησαυρό, τη λευκή τρούφα Alba. Γνωστή και ως λευκός χρυσός, είναι το πιο πολύτιμο μανιτάρι του κόσμου και έχει πάρει το όνομα της μεσαιωνικής πόλης που βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα νοτιοανατολικά του Τορίνο. Η Alba είναι επίσης γνωστή για το κρασί, τη μαρμελάδα και τη nocciola (κρεμώδη σοκολάτα με φουντούκι).

Η Διεθνής έκθεση λευκής τρούφας της Alba, διοργανώνεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου (φέτος 6 Οκτ.-18 Νοεμ.). Το φεστιβάλ ξεκινά με τους παραδοσιακούς αγώνες γαϊδάρων και μια μεγάλη παρέλαση ντόπιων, ντυμένων με μεσαιωνικές ενδυμασίες. Επισκεφθείτε την αγορά World Market , για να δοκιμάσετε ή να αγοράσετε ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας, θαλασσινό αλάτι, βούτυρο, σάλτσες, ζυμαρικά και ριζότο.

Βλέποντας τα φύλλα να πέφτουν, Hokkaido, Ιαπωνία


Το βορειότερο και δεύτερο σε μέγεθος νησί της Ιαπωνίας έχει εντυπωσιακά τοπία. Πέρα από τα όρια της πρωτεύουσας, Sapporo, το Hokkaido είναι σε μεγάλο βαθμό ένας ανέγγιχτος, φυσικός παράδεισος με άγρια φύση όπου ζουν ελάφια και καφέ αρκούδες, πανύψηλα βουνά, απομακρυσμένα παρθένα δάση και λίμνες.

Η σεζόν Koyo (πτώση των φύλλων), ξεκινά στο Εθνικό Πάρκο Daisetsuzan, το μεγαλύτερο της Ιαπωνίας, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Φυσικοί παράγοντες υπαγορεύουν τη διαμόρφωση του τοπίου, αλλά το χρυσό, πορτοκαλί, πορφυρό… χαλί από φύλλα, είναι συνήθως είναι συνήθως πιο εντυπωσιακό στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτώβρη, ανάλογα με την περιοχή.

200α γενέθλια του Καρόλου Ντίκενς, Portsmouth, Αγγλία


100 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου, βρίσκεται το Πόρτσμουθ, μια πολυσύχναστη πόλη-λιμάνι που βρίσκεται κυρίως στο νησί Portsea. Η ναυτική παράδοση της πόλης χρονολογείται από το 897, όταν ο βασιλιάς Alfred ο Μέγας απέπλευσε από εδώ για να πολεμήσει τους Δανούς. Αλλά η λογοτεχνική παράδοση της πόλης -ειδικά η επέτειος 200 χρόνων από τη γέννηση τους Καρόλου Ντίκενς- αποτελεί το κυρίαρχο γεγονός φέτος.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Ντίκενς για το 2012, περιλαμβάνουν την ειδική έκθεση «A Tale of One City) (έως 4 Νοεμβρίου), που απεικονίζει τη ζωή στο Πόρτσμουθ την περίοδο 1812-1870, καθώς και δωρεάν ξεναγήσεις που καταλήγουν στην είσοδο του ιστορικού ναυπηγείου.

Επιπλέον, το Μουσείο Γέννησης του Charles Dickens, επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας του μέχρι 4 Νοεμβρίου, αναπαριστώντας την παιδική ηλικία του Ντίκενς στη βικτοριανή Αγγλία. Στη συλλογή του συμπεριλαμβάνεται ο καναπές όπου πέθανε ο συγγραφέας από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία 58 χρόνων.

Milford Sound, Εθνικό Πάρκο Fiordland, Νέα Ζηλανδία


Ο ανοιξιάτικος καιρός φτάνει συνήθως το Σεπτέμβριο στο Εθνικό Πάρκο Fiordland, το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που βρίσκεται στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Το πιο εύκολα προσβάσιμο φιόρδ είναι το Milford Sound, που χαρακτηρίζεται ως το «όγδοο θαύμα του κόσμου». Καταρράκτες, τροπικά δάση και εντυπωσιακά βράχια, παρατάσσονται δίπλα στον παγετώνα, όπου ζουν δελφίνια, φώκιες, θαλάσσια λιοντάρια και πιγκουΐνοι. Το χιόνι διατηρείται εδώ για πολύ και ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι ασφαλέστεροι μήνες για να ταξιδέψετε στον διάσημο Milford Road από το Te Anau («Πύλη προς τα φιόρδ»), μέσα από το πάρκο, μέχρι το Sound.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα απο τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.



Πηγή: clickatlife.gr


Pin It button on image hover