Travel Plan

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πήλιο

Ο ιδανικότερος, ίσως, συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το Πήλιο έχει κάτι για όλους: και πανέμορφα, πετρόχτιστα χωριά, και παραμυθένια δάση, και συγκλονιστική κουζίνα, και ειδυλλιακές παραλίες, και άμμο, και βότσαλο, και ήσυχα λιμανάκια και γιγάντια κύματα, και νυχτερινή ζωή και συγκλονιστικά φυσικά τοπία. Το δύσκολο είναι να αποφασίσετε τι απ’ όλα αυτά θέλετε (περισσότερο) για να διαλέξετε την βάση σας, ανάμεσα στα κουκλίστικα ορεινά χωριά του και τους γαλήνιους παραθαλάσσιους οικισμούς του. Αν δεν μπορείτε να καταλήξετε με τίποτα, ιδανικές κοντά-σε-όλα βάσεις αποτελούν η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά και το Μούρεσι.

Πού βουτάμε; Παντού! Οι παραλίες είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Πηλίου, οπότε… όρεξη (και χρόνο) να έχετε να ανακαλύψετε τη δική σας αγαπημένη: ο υπέροχος Μυλοπόταμος με τα πρασινογάλαζα νερά και τα επιβλητικά βράχια του, ο οικογενειακός Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό με τα βαθυγάλαζα νερά και τα κύματά του, η Ανάληψη και η Παρίσαινα που λατρεύουν οι fans του ελεύθερου κάμπινγκ, η Νταμούχαρη με τα πράσινα νερά και την απόκοσμη ησυχία της είναι μερικές μόνο προτάσεις για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση.


 Πού βολτάρουμε; Στα ατμοσφαιρικά καλντερίμια και το παραμυθένιο δάσος της Τσαγκαράδας, στην ησυχία των Μηλιών, στο μυστικό χωριό του Λαύκου, στη σκιά των παραδοσιακών αρχοντικών της Βυζίτσας και του Αγίου Λαυρεντίου, στα πέτρινα σοκάκια και τα μουσεία της Μακρινίτσας, και σε δεκάδες άλλα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά χωριουδάκια και τοπία, που ποτέ δεν φτάνουν οι μέρες της άδειας για να τα εξερευνήσεις όλα. 

Πώς θα πάμε: Οδικώς, σε τέσσερις παρά κάτι ώρες και 366 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ή σε τρεις παρά κάτι ώρες και 255 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.
 
Πηγή: in2life
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα απο τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

Pin It button on image hover