Travel Plan

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Λευκάδα

Ξέρουμε ότι το πρώτο που σκεφτήκατε είναι το Πόρτο Κατσίκι –το οποίο θα το βρείτε απαλλαγμένο από τον αυγουστιάτικο χαμό, για να ξεκινήσουμε τα καλά νέα από εδώ. Κατά τα άλλα, όμως, η Λευκάδα έχει μια υπέροχη, καταπράσινη ενδοχώρα, πολλά σταματημένα στο χρόνο ορεινά χωριουδάκια που αξίζει να ανακαλύψετε, και πολλές κρυφές, απάτητες παραλίες που χωρίς τον καύσωνα. 

Θα είναι πιο εύκολο να φτάσετε –όποιος ανέβηκε τα τριακόσια λαξευμένα στον βράχο σκαλιά των Εγκρεμνών με 40 βαθμούς και χωρίς καθόλου σκιά ξέρει πολύ καλά τι εννοούμε, και μπορεί να αρχίσει να πανηγυρίζει.

Πού βουτάμε; Κατ’ αρχάς, σίγουρα στις υπέροχες παραλίες της, με τα εξωπραγματικά τιρκουάζ νερά: το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί είναι πρώτα στη δική μας λίστα και ακολουθούν τα Πευκούλια, ο Μύλος, το Αγιοφύλλι και το δημοφιλές Κάθισμα. Οι windsurfers όλης της Ευρώπης ορκίζονται στο όνομα της Βασιλικής, ενώ οι οικογένειες συγκεντρώνονται στις απάνεμες παραλίες της ανατολικής πλευράς, Λυγιά, Νικιάνα και Περιγιάλι. Δροσιστικότερη, όμως, βουτιά από εκείνη στα παγωμένα νερά του καταρράκτη στο Φαράγγι Δημοσάρη δεν θα βρείτε.
 
Πώς θα πάμε; Με πλοίο αλλά και οδικώς, σε πέντε περίπου ώρες και 385 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Πηγή: in2life
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα απο τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

 
Pin It button on image hover