Travel Plan

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Άνδρος


 Η Κυκλάδα της διπλανής πόρτας απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός λόγος που περιλαμβάνεται στους αγαπημένους μας προορισμούς. 


Οι εκπληκτικές παραλίες της, η νοστιμότατη τοπική κουζίνα, τα γραφικά σοκάκια της Χώρας, η όμορφη ενδοχώρα, οι πράσινες γωνιές της –τόσο αναπάντεχες στο κυκλαδίτικο σκηνικό– και η μόνιμη αίσθηση ότι είσαι ένας από τους λίγους κι εκλεκτούς που την ανακάλυψαν, που δημιουργείται χάρη στην έλλειψη πολυκοσμίας (τον περισσότερο χρόνο, πολλώ δε μάλλον τον Σεπτέμβρη) είναι μερικά από τα προτερήματά της.
 
Πού βουτάμε; Στα –τόσο τιρκουάζ που θυμίζουν Ιόνιο– νερά του Ζόρκου (φωτό), στην εξωτική Άχλα, με τα διαυγή νερά και το πολύχρωμο, ψιλό βοτσαλάκι, στον ερημικό Άη Γιάννη στις Κρεμμύδες, και σε μια από τις πλέον πολυφωτογραφημένες παραλίες των Κυκλάδων, της Γριάς το Πήδημα, με τον απόκοσμο βράχο που ξεπηδά από το νερό.  
Και πού βολτάρουμε; Στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας, ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα και ανθισμένες αυλίτσες. Στα κουκλίστικα χωριά Μένητες, με τα περιβόλια και τα πλατάνια τους, Κόρθι, με τα πανέμορφα αρχοντικά, και Στενιές, με τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα. Στην Πυθάρα, έναν καταπράσινο βιότοπο με λίμνες και καταρράκτες. Στα ειδυλλιακά μονοπάτια της ενδοχώρας, που ελίσσονται μέσα από φαράγγια, πλάι σε νερόμυλους και πάνω από τοξωτά γεφύρια.

Πώς θα πάμε; Με πλοίοσε δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας.
Πηγή: in2life
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα απο τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

Pin It button on image hover