Travel Plan

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τήνος



Ένα από τα ομορφότερα –και περισσότερο παρεξηγημένα– Κυκλαδονήσια, η Τήνος είναι αυτήν την περίοδο στα καλύτερά της: Τα φρενιασμένα πλήθη που κατασκηνώνουν έξω από τη Μεγαλόχαρη έχουν φύγει, η πεζοπορία στην φαντασμαγορική ενδοχώρα της είναι πιο απολαυστική χωρίς τον καύσωνα, κι όσο για παραλίες; Ό,τι άνεμος και αν φυσάει, οι ντόπιοι θα σας συστήσουν τουλάχιστον μία που «δεν την πιάνει». Να αναφέρουμε και την εξαίσια τοπική κουζίνα, ή σας πείσαμε ήδη;

Πού βουτάμε; Αναλόγως με την κατεύθυνση του αέρα, στις απάνεμες παραλίες που θα εντοπίσουμε μετά τη σχετική «έρευνα αγοράς» που προαναφέραμε. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε την χρυσαφένια, ερημική αμμουδιά του Αγίου Πέτρου, με τα κρυστάλλινα νερά, την εξωτική Απηγανιά, τον όρμο Γιαννάκη αν είστε fan του βότσαλου, τον Άγιο Φωκά αν θέλετε και την ξαπλώστρα σας. Περισσότερες… κατευθύνσεις θα βρείτε σε αυτό το εξαιρετικό ταξιδιωτικό site για την Τήνο, και σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.

Πού βολτάρουμε; Στα πανέμορφα χωριά της ενδοχώρας, που είναι κατά κοινή ομολογία το δυνατό σημείο του νησιού, σταματώντας κάθε τόσο για να θαυμάσετε έναν ακόμα περίτεχνο περιστερώνα. Ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα μας, φιγουράρουν η Κάρδιανη, με τα πανύψηλα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, ο πανέμορφος Πύργος, που φιλοξενεί το σπίτι και μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, ο Αρνάδος με τις μεσαιωνικές στοές του, και ο απόκοσμος Βώλακας, με τους σεληνιακούς σχηματισμούς των βράχων του.


Όσο για sightseeing; Όρεξη (και χρόνο) να έχετε: ο Ναός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. στα Κιόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές στον Ναό, και το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπουδαία έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καλλιτεχνών που κατάγονταν από την Τήνο, όπως οι Γύζης, Χαλεπάς, Βιτάλης, Φιλιππότης και Σώχος και βέβαια το Μουσείο Τσόκλη, που γιορτάζει φέτος τα πρώτα του γενέθλια, είναι μερικά από τα «οπωσδήποτε» ενός weekend στην Τήνο.

Πηγή: in2life

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα απο τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.
Pin It button on image hover