Travel Plan

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τα Χανιά με μια φράση: «Traditional Paradise»




Share location: 
Τα Χανιά βρίσκονται στην δυτική πλευρά της Κρήτης.
Φτάνεις με αεροπλάνο ή πλοίο απ' τον Πειραιά (8 ώρες) .

I love this place:
Τι με κέρδισε στα Χανιά; Οι συνδυασμοί του! Το πανέμορφο παλιό λιμάνι της πόλης, που συνδυάζει την παλιά εποχή (με τα γραφικά του στενάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια) με το σύγχρονο και έπειτα  το μοναδικό τους τοπίο που έχει από τη μία επιβλητικά βουνά και από την άλλη βαθυγάλανα νερά.


Must see:


  • Το παλιό λιμάνι με τον πανέμορφο φάρο -σήμα κατατεθέν της πόλης.
  • Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τις παραλίες:

Μπάλος: Βρίσκεται στο ακρωτήρι της Γραμβούσας στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Κρήτης κοντά στην Κίσσαμο. Μπορείς να πας με καραβάκι από την Κίσσαμο ή με το αυτοκίνητο (θα χρειαστεί να περπατήσεις λίγο)
Ελαφονήσι: Μία από τις ομορφότερες παραλίες των Χανίων. Η άμμος της είναι ροζ (μα πόσο Cosmopolitan) από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί με την πάροδο του χρόνου. (76χλμ. από τα Χανιά)
Σεϊτάν λιμάνια:  Στον δρόμο για την (υπέροχη) παραλία θα σου κοπεί η ανάσα με τους κάθετους βράχους ενώ είναι και μία καλή ευκαιρία για ύπουλη γυμναστική καθώς θα πρέπει να κάνεις μία σύντομη κατάβαση από μονοπάτι.
Φαλάσαρνα: Έχει χαρακτηριστεί ως η ομορφότερη παραλία της Κρήτης και βρίσκεται παραδοσιακά μέσα στις δέκα κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης. Η άμμος εκεί είναι ψιλή και λευκή και τα νερά ζεστά  .
Το φαράγγι της Σαμαριάς με τα μοναδικά κρι- κρι (όχι τα παγωτά, λαίμαργη) και τα αποστομωτικά βουνά που βλέπεις διασχίζοντάς το. Από κει καταλήγεις στην Αγία Ρούμελη απ' όπου μπορείς να πάρεις το καραβάκι για μία βόλτα στο Λουτρό και στα Σφακιά.



Must eat:

Το φημισμένο Γαμοπίλαφο (μπορείς να το βρεις ακόμα και αν δεν παντρεύεται κάποιος!)
Οφτό - Αντικριστό (αρνί ψημένο σε σούβλες που σχηματίζουν κύκλο με τη φωτιά στη μέση).
Χοχλιοί με ξύδι και δεντρολίβανο (ναι, σαλιγκάρια είναι αυτό)
Ντάκος
Μπουρέκι (στρώσεις από κολοκύθι, πατάτα και μυζήθρα )
Καλιτσούνια  (με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση)
Ξεροτήγανα



Tip: Αν καθίσεις για φαγητό στο «Καρνάγιο» στο Λιμάνι ψάξε να βρεις τον μοναδικό σεφ/σερφερ Τάσο (και Master Chef και Master surf δηλαδή) ο οποίος εκτός από τις διάφορες λιχουδιές θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις να κάνεις σερφ σε κάποια παραλία του νησιού!

Πηγή: cosmopolitan

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα απο τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.
Pin It button on image hover