Travel Plan

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέα Υόρκη: Ο ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή!

Ένα είναι το όνομα που μας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας την φράση: «Κοσμοπολίτικη και φανταχτερή μεγαλούπολη»: Νέα Υόρκη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης έχουν σαν όνειρο να την επισκεφτούν. Όσοι το έχουν καταφέρει, μιλούν για μια αξέχαστη εμπειρία. Γι αυτό και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Η Νέα Υόρκη, αποτελεί μια μίξη πολιτισμών οι οποίοι ζουν αρμονικά. Χαρακτηριστική είναι η ύπαρξη κοινοτήτων μεταξύ συμπατριωτών, όπως η Chinatown, η Little Italy κ.α..
Η κατάλληλη εποχή για να την επισκεφτεί κανείς από κλιματολογικής άποψης είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο καθώς τον χειμώνα και το καλοκαίρι υπάρχει υψηλή υγρασία που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική και δυσάρεστη. Αδιαμφισβήτητα όμως, αποτελεί όνειρο πολλών η επίσκεψη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Για πολλούς Χριστούγεννα και Νέα Υόρκη πάνε μαζί. Η πόλη φοράει τα γιορτινά της, παντού υπάρχουν φώτα από τους στολισμούς και χριστουγεννιάτικα σόου. Για παράδειγμα, μην χάσετε τις Rockettes  που εμφανίζονται στη σκηνή του Radio City Music Hall για ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο show και ακόμη τις εκδηλώσεις  στην πλατεία “Rockefeller Plaza”  με το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το παγοδρόμιο και τον φαντασμαγορικό στολισμό!
Οι εκατοντάδες γκαλερί μπορούν να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό φίλο της τέχνης. Γνωστά μνημεία όπως το άγαλμα της Ελευθερίας αποτελούν πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη. Το Central Park, είναι το γνωστότερο και μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου, με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο Ζωολογικός κήπος του Bronx, το Rockefeller Center και  το  “One World Trade Center” (γνωστό και ως Freedom Tower), http://travelplangr.blogspot.gr/2013/05/7.html. Όσο για την διασκέδαση, ας μην ξεχνάμε πώς είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.
Όπως καταλαβαίνετε, βρήκατε τον επόμενο προορισμό σας, που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστος!
Pin It button on image hover