Travel Plan

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Παρίσι: στην "πόλη του φωτός"



Μια επίσκεψη στο Παρίσι είναι το όνειρο κάθε ταξιδιώτη. Είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Διασχίζεται από τον Σηκουάνα και στην μέση αυτού βρίσκεται ένα μικρό νησάκι, το Île de la Cité, το οποίο αποτελεί και το αρχαιότερο σημείο της πόλης.

Το Παρίσι είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Έπαιζε και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις λόγω της γεωπολιτικής του θέσης και της οικονομικής του ανάπτυξης, αφού συγκεντρώνει πλήθος επιχειρήσεων.

Αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών ετησίως. Η υπέροχη αρχιτεκτονική της πόλης, η οποία καταφέρνει και συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό και το ρετρό, «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε άλλες εποχές και σε παραμυθένιους κόσμους. Το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης είναι ο Πύργος του Άιφελ. Η εικόνα του Παρισιού είναι συνυφασμένη με αυτό το υπέροχο μνημείο. Το βράδυ φωτίζεται και κάνει ακόμα πιο έντονο τον αισθησιασμό και τον ρομαντισμό που αποπνέει η πόλη. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένας εντυπωσιακός ναός που βρίσκεται στο Île de la Cité. Ασκεί μια μυστηριακή επιρροή στους επισκέπτες και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που εμπνεύστηκε ο Βίκτωρας Ουγκώ το ομώνυμο αριστούργημα. Μην χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στο επάνω μέρος του ναού. Η θέα της πόλης θα χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη σας. Και όλο αυτό μπορείτε να το απολαύσετε δωρεάν: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_11.html

Στο Παρίσι βρίσκεται ένα από τα γνωστότερα, αν όχι το γνωστότερο, μουσεία του κόσμου, το μουσείο του Λούβρου. Βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα και φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 έργα τέχνης (με γνωστότερο όλων την «Μόνα Λίζα»). Μια επίσκεψη σε αυτό, αποτελεί εμπειρία ζωής. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα Ηλύσια Πεδία, την Αψίδα του Θριάμβου και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών. 

Εκτός των μνημείων και των αξιοθέατων, δεν πρέπει κάποιος να χάσει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Παρίσι. Περπατήστε στις όχθες του Σηκουάνα και πάρτε μέρος σε μερικές από τις κρουαζιέρες που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν, ώστε να αντικρύσετε μια διαφορετική οπτική της πόλης. Περπατήστε στα μικρά γραφικά σοκάκια και στις «κρυφές» στοές, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://travelplangr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_10.html. Δοκιμάστε τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της γαλλικής κουζίνας στα αμέτρητα εστιατόρια που θα βρείτε, πιείτε τον καφέ σας στα μικρά γραφικά καφέ της πόλης ή σε γνωστότερα με μοναδική θέα, κάντε τα ψώνια σας σε μία από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για shopping therapy: http://travelplangr.blogspot.gr/2014/01/12-shopping-therapy.html. Ένα είναι σίγουρο. Μετά την πρώτη σας επίσκεψη στο Παρίσι, θα ανυπομονείτε για την επόμενη.

Κάντε κλικ τώρα και δείτε το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα!
Pin It button on image hover