Travel Plan

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βερόνα: η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας


Η Βερόνα είναι πόλη της Βόρειας Ιταλίας και βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Άντιτζε. Παρότι είναι μια ιστορική πόλη, καθώς επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είχε μεγάλη ανάπτυξη, οι περισσότεροι την γνωρίζουν από το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ: «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα», καθώς είναι η πόλη στην οποία εκτυλίσσεται η ιστορία.

Δεν ανήκει στους διάσημους τουριστικούς προορισμούς, όμως συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Η Βερόνα έχει πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά αλλά και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ο Σαίξπηρ δεν επέλεξε τυχαία την Βερόνα για να τοποθετήσει σε αυτή τους ήρωές του. Η πόλη αποπνέει έναν ρομαντισμό, ένα μυστήριο και μια μελαγχολία. Η υπέροχη αρχιτεκτονική της, τα γραφικά της σοκάκια, τα πολλά της μνημεία, η ατμόσφαιρα που αποπνέει, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Η Αρένα της Βερόνα, είναι από τα μνημεία της πόλης που ξεχωρίζουν. Σε αυτήν πλέον λαμβάνουν χώρα μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της μουσικής σκηνής, όπως το Opera Festival. Το κάστρο CASTELVECCHIO είναι μαγευτικό και εντός του λειτουργεί μουσείο με σπάνια εκθέματα. Δύο από τις πιο όμορφες πλατείες της είναι οι «Piazza Delle Erbe» και «Piazza dei Signiori». Στην «Piazza Delle Erbe» υπάρχει αγορά με σπάνια βότανα και μπαχαρικά καθώς και ρούχα και αναμνηστικά. Εκεί βρίσκεται ο πύργος Lamberti, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Βερόνα. Η «Piazza dei Signiori» είναι ο τόπος συνάντησης κυρίως νέων ανθρώπων, όπου διοργανώνουν μουσικές βραδιές και άλλα ψυχαγωγικά event.

Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος των όσων θα συναντήσετε εκεί. Πάρτε την απόφαση να την γνωρίσετε άμεσα, αξίζει! Κλείστε εδώ τα αεροπορικά σας με ένα κλικ: 

Pin It button on image hover