Travel Plan

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το Travel Plan σας πάει στο Λονδίνο!

Λονδίνο. Πρωτεύουσα τόσο της Αγγλίας όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια από τις μεγαλύτερες Μητροπόλεις. Ο τόπος όπου γεννήθηκε η Βιομηχανική Επανάσταση. Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που έχει κάποιος όταν ακούει γι αυτό. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς.
Πολλοί είναι προκατειλημμένοι με το κλίμα του Λονδίνου. Δεν είναι τυχαίο που όταν ακούμε για το Λονδίνο (και την Αγγλία γενικότερα), η εικόνα που φτιάχνουμε στο μυαλό μας είναι αυτή μίας συννεφιασμένης και βροχερής πόλης. Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτεί κάποιος είναι η άνοιξη.
Μιλώντας για το Λονδίνο ως τουριστικό προορισμό, δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από τα μουσεία του. Έκτος από μεγάλη ποικιλία, διαθέτει και μερικά από τα πιο φημισμένα και σημαντικά μουσεία στον κόσμο. Επειδή δεν είναι ρεαλιστικό να τα επισκεφτεί κάποιος όλα, στο link που ακολουθεί, αναφέρουμε τα “must”: http://travelplangr.blogspot.gr/2010/11/blog-post_652.html.
Τα μουσεία δεν είναι ο μόνος πολιτιστικός χώρος που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος επισκέπτης. Υπάρχει πληθώρα ιστορικών κτιρίων, όπως ο Πύργος του Λονδίνου από το 1666, το Αβαείο του Ουέστμινστερ από το 1050 και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τις αρχές του 19ου αιώνα. Παράλληλα, 2 σύγχρονα κτίρια, 2 από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου, το «30 St Mary Axe» και το «The Shard», βρίσκονται επίσης στο Λονδίνο: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/05/7.html. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το Hyde Park, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα του κόσμου.
Ένα μεγάλο θετικό του Λονδίνου, είναι το ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων που καλύπτει. Εκτός από το πολιτιστικό κομμάτι, μπορεί να καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αγοραστή. Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες αγορές, τόσο με βάση την οικονομική του δυνατότητα όσο και με βάση το γούστο του. Δεν ανήκει τυχαία ανάμεσα στους καλύτερους shopping  προορισμούς (σύμφωνα με τον  Παγκόσμιο Δείκτη Καταναλωτή).
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το κομμάτι της διασκέδασης. Το Λονδίνο έχει έντονη νυχτερινή ζωή, με μαγαζιά που μπορούν να καλύψουν το κάθε γούστο. Από πλευράς ασφάλειας, το Λονδίνο κρύβει τους γνωστούς κινδύνους που κρύβει κάθε μεγαλούπολη και χρειάζεται αυξημένη προσοχή για να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο.
Μην χάνετε λοιπόν στιγμή!. Το Λονδίνο είναι ένας προορισμός που πρέπει να μπει άμεσα στο πρόγραμμα σας. Για ένα να είστε σίγουροι: θα το αγαπήσετε και δεν θα ξεχάσετε ποτέ όσα όμορφα ζήσετε εκεί.

Μην χάνετε λεπτό και κλείστε τώρα θέση για μια αξέχαστη εμπειρία: http://travelplan.gr/gr/destinations/london!

Pin It button on image hover