Travel Plan

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ Βρέχει στάμνες από τα μπαλκόνια...


Το καλοκαίρι στην Κέρκυρα ξεκινά από νωρίς, από το Πάσχα όπου όλοι καταφθάνουν για να απολαύσουν τα πιο ιδιαίτερα έθιμα! Την Μ. Παρασκευή λοιπόν, από το μεσημέρι ξεκινά η περιφορά όλων των επιταφίων και τελευταίος βγαίνει ο μεγαλοπρεπέστατος επιτάφιος της Μητρόπολης, στην περιοχή Σπηλιάκοντά στο Παλιό Λιμάνι. 

Τρείς φιλαρμονικές μαγεύουν με τις μελωδίες τους προκαλώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Στις 6 το πρωί στην Παναγία των Ξένων, ανα καταφέρετε να ξυπνήσετε, θα ζήσετε το έθιμο του σεισμού! Οι εκκλησιαζόμενοι χτυπούν τα στασίδια και τα πόδια τους δυνατά στο έδαφος, προσομοιάζοντας έτσι το γεγονός με την Ανάσταση!Στις 9 το πρωί μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη λιτανεία της εικόνας και του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα που περνάει μαζί με τον επιτάφιο του! Στις 11 το πρωΐ του Μ. Σαββάτου ο κόσμος περιμένει την πρώτη Ανάσταση και όταν τελειώνει η ακολουθίαστη Μητρόπολη, χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν χιλιάδες, πήλινα δοχεία (μπότιδες) στους δρόμους με νερό, με μεγάλο κρότο. Οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται και πάλι στους δρόμους παίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια! Μη χάσετε τα πυροτεχνήματα της Ανάστασης και ιδιαίτερα εδέσματα που σερβίρονται! Την Κυριακή του Πάσχα ιδιαίτερο είναι το έθιμο με τα κόκκινα αυγά, τα τσόφλια των οποίων κολλάνε στις πόρτες ή τα πετάνε στους κήπους για να είναι ευλογημένη η σοδειά!

Πηγή: travelstyle.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover