Travel Plan

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Ινδονησιακή κουζίνα στο πιάτο σας


Ένα ταξίδι γεύσεων και παραστάσεων στη μακρινή παράδοση της Ινδονησίας





Το ξενοδοχείο The Westin Athens στο Astir Palace, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας, το Travel Plan, το περιοδικό Athens Insider και την Qatar Airways διοργάνωσαν το Indonesian Food Festival από τις 19 -29 Απριλίου 2012.

Οι Ινδονήσιοι chefs Tomi Siswanto και Meindrabayu Sunjaya από το ξενοδοχείο Mulia Senayan στη Τζακάρτα ετοίμασαν μοναδικά πιάτα που μύησαν τους παρευρισκόμενους στον εξωτικό κόσμο της Ινδονησίας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές  που εκτελούνται με γνήσια προϊόντα και φρέσκα υλικά από περιοχές της Ινδονησίας. 


Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας και γνωριμίας της Ινδονησίας, ενός πολιτισμού με βαθιές παραδόσεις, καθώς επίσης και να γευτούν μοναδικά, παραδοσιακά πιάτα. Η Ινδονησία διαθέτει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση, με συστατικά και τρόπους μαγειρέματος που αντανακλούν επιρροές από την Ινδία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα. Μερικά από τα στοιχεία της κινεζικής κουζίνας που έχουν αφομοιωθεί από την Ινδονησιακή κουζίνα είναι τα bakmi (νουντλς), τα bakso (κεφτέδες) και τα lumpia (σπρινγκ ρολς).


Στο  πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση  με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ινδονησίας, την Τρίτη 24 Απριλίου. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικό χορευτικό σόου  με ακούσματα απο παραδοσιακά όργανα, όπως το περίφημο Angklung σε συνδυασμό με παραδοσιακούς χορούς της Ινδονησίας εμπνευσμένο και απόλυτα συνυφασμένο με την κουλτούρα της χώρας.  


Κατά τη διάρκεια του Indonesian Food Festival κληρώθηκε ένα ταξίδι  στην εξωτική Ινδονησία. Το ταξίδι ήταν χορηγία του Travel Plan  και της Qatar Airways.
Pin It button on image hover