Travel Plan

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σπέτσες



Άλλος ένας παράδεισος από όπου έχει εξοριστεί ο θόρυβος των αυτοκινήτων μάς υποδέχεται με τα καπετανόσπιτά του να στέκουν περήφανα στο νέο λιμάνι, με τις κεραμιδοσκεπές και τα πετρόχτιστα σπιτάκια να δεσπόζουν στο παλιό, και με τα κανόνια της πλατείας κοντά στο άγαλμα της Μπουμπουλίνας, της μεγάλης μορφής της σπετσιώτικης Ιστορίας που έγραψε εδώ τον δικό της θρύλο. 


Αφού πάρετε «επαναστατικά» μαθήματα Ιστορίας στο Μουσείο των Σπετσών και στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, περιπλανηθείτε στην παραλιακή περαντζάδα και στα στενά δρομάκια πίσω από αυτή. Οι ολάνθιστες αυλές θα βρίσκονται εκεί, έτοιμες να στρώσουν άλλη μια πολύχρωμη ευωδιαστή ανάμνηση για να αρχίσετε το καλοκαίρι σας, ενώ από τα ξωκλήσια μέχρι τα καρνάγια και το μοσχοβολιστό πευκόδασος στην ενδοχώρα, όλες οι τοποθεσίες του νησιού έχουν ιδιαίτερη προσωπικότητα και αξίζουν την βόλτα και την μνήμη της φωτογραφικής σας μηχανής. 

Σημειώστε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να τριγυρίσετε τις ομορφιές του μικρού νησιού είναι να νοικιάσετε ένα ποδήλατο από την Ντάπια, το νέο λιμάνι και να… κάνετε πετάλι. Για το παραλιακό sightseeing και τις πρώτες γεύσεις από αλμύρα στα πόδια, περάστε από την αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων και την περιβόητη Σπηλιά του Μπεκίρη για νερό από την πηγή ή τον πιο «mainstream» Άγιο Μάμα.

Πηγή: in2life.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover