Travel Plan

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Τήνος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων



Προσπερνάμε την πανέμορφη κυκλαδίτικη, αμφιθεατρικά χτισμένη χώρα της Τήνου και πίσω της αφήνουμε και το μεγάλο κλισέ του «θρησκευτικού τουρισμού»-το αυγουστιάτικο πανηγύρι αργεί ακόμη. Την Τήνο θα την αγαπήσετε για όσα κρύβονται πέρα από αυτά: Για τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά στο χωριό της Κάρδιανης. Για τα δαιδαλώδη ασβεστωμένα καλντερίμια του Τριπόταμου, κάτω από τις στοές και τις καμάρες του οποίου συναντώνται τρία ποταμιά και έχουν σύναξη όσα λουλούδια μπορούν να φυτρώσουν στις Κυκλάδες. Για το αυθεντικό κυκλαδίτικο χρώμα του Πύργου, όπου βρίσκεται και το σπίτι-μουσείο του γνωστού γλύπτη Χαλεπά. 



Θα αδικούσαμε όμως τις υπέροχες παραλίες του νησιού αν δεν κάναμε την παραμικρή αναφορά σε αυτές, που παρ’ ότι «χαμηλόφωνες» (χάνονται μέσα στην «φλυαρία» των γειτονικών μυκονιάτικων πλαζ) αποτελούν το δυνατό σημείο της Τήνου. Η Λιβάδα και η Παχιά Άμμος συναγωνίζονται σε ομορφιά τον Άγιο Ρωμανό, ενώ, όποια κι αν επιλέξετε, χρειάζεται προσοχή στα ιδιαίτερα δυνατά αεράκια που στέλνει ως εδώ ο Αίολος. 


Πηγή: in2life.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover