Travel Plan

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Λονδίνο: Ολυμπιακοί Αγώνες


Η Πόλη Σε Αναβρασμό


Όσες φορές κι αν το επισκεφτούμε, δεν θα είναι αρκετές. Κι αυτό γιατί το Λονδίνο εξελίσσεται συνεχώς και μας προσκαλεί να το ξανα-ανακαλύψουμε. Η πόλη έχει ήδη φορέσει τα καλά της και είναι έτοιμη να τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η βρετανική πρωτεύουσα είναι σήμερα πιο ζωντανή πολιτιστικά από ποτέ. Ο ήχος των τελευταίων μουσικών επιτυχιών δονεί την ατμόσφαιρα έξω από τις pubs, πειραματικά και πρωτοποριακά θεατρικά έργα ανεβαίνουν στις σκηνές όπου αποθεώθηκαν τα έργα του Σαίξπηρ ενώ βραβευμένοι σεφ επαναπροσδιορίζουν την μάλλον μονότονη βρετανική κουζίνα που σέρβιραν για γενιές οι Βρετανίδες μανάδες. Στη γαστρονομία, την μόδα, τον κινηματογράφο και τη μουσική, το Λονδίνο βρίσκεται και πάλι μπροστά, όπως ακριβώς μας εξέπληξε την δεκαετία του '60. Μην ανησυχείτε όμως. Το παραδοσιακό Λονδίνο δεν απειλείται, μόνο εμπλουτίζεται. Η ιεροτελεστία του απογευματινού τσαγιού ανεβαίνει ένα σκαλί πιο πάνω και σερβίρεται σε προσεγμένες αίθουσες συνοδεία σολομού και χειροποίητων κέικ. Η Βρετανική Φρουρά ακόμα στέκεται μπροστά στο Μπάκιγχαμ και μετατρέπεται σε αξιοθέατο κάθε πρωί την στιγμή της αλλαγής. Το Λονδίνο είναι η πόλη των αντιθέσεων: από τη μία, αποτελεί ολοφάνερα βασιλική πόλη γεμάτη παλάτια, κήπους και εμβλήματα και από την άλλη είναι η πατρίδα της δεύτερης παλαιότερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στον κόσμο. Θα ξεχαστούμε ψωνίζοντας σε εμπορικά κέντρα, θα χαζέψουμε στους πάγκους των υπαίθριων αγορών, θα  μπούμε αυθόρμητα σε μια εκκλησία για να ακούσουμε απογευματινό κονσέρτο, θα ακολουθήσουμε τους Λονδρέζους στην κοντινότερη παμπ για ένα pint παγωμένης μπίρας, θα ανεβούμε τα σκαλιά μιας άγνωστης στους περισσότερους γκαλερί  και θα περπατήσουμε στα καταπράσινα πάρκα με τις λίμνες, στο πολύβουο Soho, το πολυσυλλεκτικό Camden, τις upscale γειτονιές Chelsea και Mayfair ή το γεμάτο αξιοθέατα South Bank.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover