Travel Plan

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η πόλη με τον εναέριο σιδηρόδρομο: Wuppertal



Το Wuppertal είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής Bergisches Land και ταυτόχρονα οικονομικό, εκπαιδευτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο όλης της περιφέρειας. Και φυσικά, η "μεγαλούπολη στο πράσινο" είναι και η πόλη με τον εναέριο σιδηρόδρομο - σύμφωνα με το επίσημο σύνθημα της πόλης. Κατά μήκος του σιδηρόδρομου προβάλλει μια πόλη με αυτοπεποίθηση και ιστορική συνείδηση, η οποία προσφέρει εκπληκτικά πράγματα.


Πέντε ενώνονται σε ένα - και ένα όνομα που αποδίδει την ουσία

Το Wuppertal υπάρχει εδώ και 80 χρόνια στο χάρτη. Πριν από αυτό υπήρχαν ήδη οι μεγαλουπόλεις Elberfeld και Barmen, επιπλέον οι μικρότερες πόλεις Ronsdorf, Cronenberg και Vohwinkel, οι οποίες επανιδρύθηκαν το 1929 με την ονομασία Barmen-Elberfeld. Το 1930, μετά από μια δημοσκόπηση στους πολίτες, η πόλη μετονομάστηκε σε Wuppertal (κοιλάδα στον ποταμό Wupper), το οποίο ισχύει απόλυτα: Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Wupper. Εκτός από τον εναέριο σιδηρόδρομο, η πόλη είναι γνωστή για το φημισμένο χοροθέατρο Pina Bausch, για το ζωολογικό κήπο με την όμορφη φύση, για την ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης και για το μουσείο Von der Heydt. Το πάρκο με γλυπτά του Tony Cragg προσφέρει εικόνες σύγχρονης γλυπτικής διεθνούς φήμης, ενώ το Μουσείο Αρχικής Βιομηχανοποίησης όπως και το μουσείο Friedrich-Engels-Haus τεκμηριώνουν την έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover