Travel Plan

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κάρπαθος το νησί με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις



Οι εναλλαγές των τοπίων της από βουνά – άλλα καταπράσινα και άλλα βραχώδη – σε πεδιάδες, κοιλάδες, ατέλειωτες αμμουδιές, κολπίσκους και λιμανάκια, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Το ίδιο και οι γραφικοί οικισμοί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο με την υπέροχη φύση που τους περιβάλει. 


Μα αυτό που χαρακτηρίζει την Κάρπαθο είναι οι άνθρωποί της. Πιστοί στα ήθη και στα έθιμα των προγόνων τους, δίνουν την εντύπωση ότι το ρολόι του χρόνου έχει σταματήσει από καιρό και το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Καρπαθιώτες κυρίως της ενδοχώρας ντύνονται ακόμη με τις παραδοσιακές τους φορεσιές σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση. Οι γυναίκες φοράνε τις πολύχρωμες τοπικές ενδυμασίες και καμαρώνουν για την δωδεκανησιακή τους καταγωγή. Πρόκειται για εικόνες μοναδικές που δε θα συναντήσετε σε κανένα άλλο μέρος και που αποδεικνύουν τη τους γερούς δεσμούς που έχει ο Έλληνας με την παράδοση και την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover