Travel Plan

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αντίπαρος : Η ανάσα της Πάρου



Μία ανάσα από την Πάρο, η Αντίπαρος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μοδάτο προορισμό για διακοπές. Αυτό  το μικροσκοπικό νησί-δορυφόρος της Πάρου είναι ένα λευκό σύνολο με πινελιές μπλε και πράσινου στο καταγάλανο Αιγαίο και τόπος ιστορικός με παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
Μπορείτε να φτάσετε στην Αντίπαρο μέσω του αεροδρομίου της Πάρου και εν συνεχεία να επιβιβαστείτε στο ferry boat που θα σας μεταφέρει στην Αντίπαρο. Υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο της  Αθήνας  Ελευθέριος Βενιζέλος προς το νησί της Πάρου με πτήσεις που διαρκούν περίπου 32 λεπτά.
Επισκεφτείτε την όμορφη χώρα με το ενετικό κάστρο , με τη μοναδική είσοδό του δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, ένα γραφικό ξωκλήσι. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε φυσικά το φημισμένο σπήλαιο,  τους χώρους του οποίου διακοσμούν εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τη μακρά διαδρομή του μέσα στο χρόνο μαρτυρούν οι επιγραφές και τα χαράγματα καθώς και τα κεραμικά της Γεωμετρικής, της Αρχαϊκής και της Ρωμαϊκής Περιόδου.
Απολαύστε τις βουτιές σας στα γαλάζια νερά των δαντελένιων ακρογιαλιών του μικρού και του μεγάλου Σωρού. Τα παραδοσιακά φαγητά, τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, η έντονη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων είναι στοιχεία που συνθέτουν την ομορφιά του νησιού της Αντιπάρου χαρίζοντας στους επισκέπτες της στιγμές ιδανικών διακοπών.
Με λίγα λόγια, εξαιρετικές παραλίες, μικρές αποστάσεις, χρώματα αυθεντικά, κυκλαδίτικα, και συνήθειες που θυμίζουν ξεχασμένες εποχές: η Αντίπαρος θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή και χωρίς να κοπιάσει. 


Επισκεφτείτε την Ελλάδα, κλείνοντας τα εισιτήρια σας
 μόνο από το travelplan.gr :
www.travelplan.gr/gr/aeroporika




*Πηγή Φωτογραφίας : www.cycladia.com 
Pin It button on image hover