Travel Plan

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ένα χωριό βγαλμένο από… σελίδες κόμικ!!!






Υπάρχουν πολλά παραμυθένια μέρη στο κόσμο αλλά μόνο ένα κυριολεκτικά βγαλμένο από κόμικς! Δύο χιλιόμετρα από το χωριό Mellieħa, στο Anchor Bay στα βορειοδυτικά της Μάλτας, βρίσκεται ένα  μέρος που όμοιό του δεν υπάρχει
 
Χτισμένο σε μια γραφική τοποθεσία πάνω από έναν απάνεμο κόλπο, το Χωριό του Ποπάη (Popeye Village) ή  Sweethaven Village με τα ρουστίκ ξύλινα σπιτάκια σε ιδιαιτέρους χρωματισμούς και κτήρια κυριολεκτικά βγαλμένα από ταινία, σας περιμένει για να σας γυρίσει στην παιδική σας ηλικία!
Δημιουργήθηκε το 1979-1980 ως σκηνικό για το μιούζικαλ "Popeye" με πρωταγωνιστές τον Robin Williams (ως Ποπάη) και τη Shelley Duvall (ως Ολίβ) από τις εταιρίες  παραγωγής Paramount Pictures και  Walt Disney Productions και έκτοτε χρησιμοποιείται ως υπαίθριο μουσείο και συγκρότημα ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες.
Αυτό το πολύ όμορφο θεματικό πάρκο  που βρίσκεται πάνω ακριβώς από τη θάλασσα περιλαμβάνει πέρα από πολλά ξύλινα σπιτάκια,  κτήρια της ταινίας, όπως ο φούρνος της γειτονιάς, η πυροσβεστική κ.λ.π.  αλλά και ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό που λειτουργεί όλο το χρόνο.  Ακόμα, μπορείτε να συναντήσετε τον Ποπάυ, την Ολίβ και τον Βρούτο και να παρακολουθήσετε (οπωσδήποτε) κάποιο από τα σόου με ηθοποιούς που γίνονται καθημερινά και είναι ξεκαρδιστικά! Εδώ θα βρείτε, επίσης, και μια αίθουσα σινεμά στην οποία γίνεται η προβολή της ταινίας του Ποπάη και σκηνές από τα γυρίσματα.

Ο κόλπος του, με τα γαλαζοπράσινα νερά, προσφέρεται και για κολύμπι και  στην παραλία του υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και πισίνα για μικρούς με νεροτσουλήθρες και πισίνα για μεγάλους. Αν δε,  έχει καλό καιρό μπορείτε να απολαύσετε μία 15λεπτη βόλτα στον κολπίσκο με  παραδοσιακή μαλτέζικη βάρκα.
Μην παραλείψετε, μιας και βρίσκετε στην περιοχή να επισκεφτείτε και το  γραφικό χωριό Mellieha με την αμμουδερή παραλία - από τις λίγες στην Μάλτα!


Πώς θα πάτε
Το Popeye Village απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό Mellieha  που απέχει από την Βαλέτα (την πρωτεύουσα της Μάλτας )περίπου 24 χλμ.   Υπάρχουν διάφορα λεωφορεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά και ειδικό λεωφορείο που πηγαίνει κάθε πρωί σε αυτό και μάλιστα περνά και από πολλά κεντρικά ξενοδοχεία.  Για περισσότερες πληροφορίες http://www.popeyemalta.com/ και για πακέτα για την Μάλτα  http://www.travelplan.gr/gr/destinations/malta
Pin It button on image hover